Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Online angol szövegfelolvasó szoftverek

2017. március 19. - Chat Angol Nyelvstúdió

 Online angol szövegfelolvasó szoftverek

 

Az angol kiejtéssel ismerkedők számára érdekes lehet az úgynevezett beszédszintézis, különösen az online szövegfelolvasó eszközök (angolul text-to-speech vagy speech synthesis néven találhatóak).

 

Ezek a beírt szöveget felolvasott szöveggé alakítják át.

 

Mivel az írott szavak beszéddé konvertálása rendkívül nehéz feladat, a legtöbb ingyenes beszédszintetizátor meglehetősen alacsony színvonalú, vagyis tipikus kellemetlen géphangon beszél.

 

Van azonban egy szolgáltatás, mely elég jó eredményt produkál.

 

Az Ivo Software Ivona nevű szövegfelolvasója választható amerikai és brit angol beszédmóddal.

 

http://www.ivona.com/online/editor.php

 

Természetesen még ez sem tökéletesek olyan szinten, hogy arra a helyes kiejtés gyakorlását alapozni lehessen, de egy-egy mondat, szó hangzásának gyors ellenőrzésére alkalmasak.

 

 

A kiejtés elsajátítására és beszélt szöveg megértésére igazán a rendszeres rádióhallgatás vagy tévénézés, illetve ezek internetes alternatívái (webrádió, podcast, online videók és tévéadás), vagyis a valódi élőbeszéd megfelelő.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr312350569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása