Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Nyelvtan tanulása érdekes módszerekkel

2016. november 29. - Chat Angol Nyelvstúdió

Nyelvtan tanulása érdekes módszerekkel:

 

Kíváncsi vagy a nyelvtanulási nehézségek szavazás eredményére?

Emlékszel még a válaszokra? Nézd meg őket röviden:

·       Nyelvtan

·       Beszélgetőpartnerem megértése

·       Szókincs használata

·       Kommunikáció

Nos, az eredmény: a nyelvtan és a beszélgetőpartnerem megértése fej-fej mellett győzedelmeskedett.

Most, ígéretünkhöz híven, tanulási technikákat osztunk meg veled, legelőször is a nyelvtannal kezdve.

Az alábbi egyszerű trükkök megkönnyíthetik a dolgodat, de amit biztosan megígérhetünk, élvezetesebbé tehetik a felkészülést, úgy fogod érezni, hogy kevesebb erőfeszítéssel is meglepően jól haladsz. Akkor lássunk neki!

·       Interaktív nyelvtani játékok

Jobban megy az idő, ha játékosan tanulsz, igaz? Sőt, még a telefonodon is találhatsz alkalmazást, tehát az extra idődben is gyakorolhatsz. Íme, néhány nagyon sikeres oldal:

www.duolingo.com/

www.memrise.com/

www.eslgamesworld.com/members/games/grammar/

Figyeld az oldalainkat, mindig jelentkezünk újak bemutatásával, de hírlevelünkre feliratkozó érdeklődőinknek elküldjük a TOP 10 ingyenes oldal jegyzékét is, magyarázatokkal ellátva, az otthoni tanulás segítésére.

·       Időnkét ismételj

Vedd elő a régebbi anyagaidat, fuss át az olvasmányokon és a szószedeteken. Így az aktív állományba kerül a szó, végre előbukkan a passzív „rengetegből”.

·        Mintamondatok megtanulása

Azt gondolod, hogy értelmetlen magolásról van szó? Pedig, dehogy! Elég egy kijelentő, egy tagadó és egy kérdő mondatot megjegyezni, máris rögzíted a szerkezetet! Próbáld csak ki, kicseréled az igét a mondatban, máris sokféleképpen tudod alkalmazni az új igeidőt, szenvedő szerkezetet stb. Különösen akkor alkalmazd, amikor valamiért semmiképpen nem rögzül az új nyelvtani egység.

·       Az új nyelvtani szerkezet azonnali alkalmazása

Próbáld használni, amikor elmeséled a hét végén történt programjaidat, tedd bele a fogalmazásodba, leveledbe. Így, az alkalmazás során sokkal mélyebb emléknyom keletkezik és egyúttal aktivizálni kezded.

·       Szókártyák (PONDS, különböző szinteken)

Azt kérdezed mire valók? Hiszen nyelvtanról van szó, nem szókincs fejlesztésről? Igen, a szavak rajta vannak, de ha megnézed, akkor gyakorló mondatokat is találsz rajtuk, különböző nyelvtani egységekkel. Tehát, két legyet ütsz egy csapásra!

BONUS:

Ne feledkezz meg a házikról sem… A házikat azért adjuk, mert az elsődleges gyakorlás a tanítás után nagyon fontos, az elmélyítés miatt. Szóval, mindig próbáld elkészíteni őket, ha lemaradtál, akkor a hét végén is bepótolhatod, annak is örülünk!

Ha a  bejegyzés képeit megnézegeted, 3 könyvet is ajánlunk gyakorlásra, 3 szinten!

Jó gyakorlást kívánunk! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr8612010092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása