Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Milyen nyelvvizsgák közül választhatok?

2017. március 28. - Chat Angol Nyelvstúdió

Milyen nyelvvizsgák közül választhatok?

 

Szinte minden héten megkérdezitek, ezért összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Először is, különbséget kell tenni egynyelvű és kétnyelvű vizsgák között. Ha egy vizsga egynyelvű, az azt jelenti, hogy nincs benne fordítási feladat, a kétnyelvűben pedig van.

 

ORIGÓ NYELVVIZSGA:

- kétnyelvű

- előnye: nagyon gyakran szervezik, gyakorlatilag minden hónapban van egyszer vizsga.

- hátránya: az írásbeli rész elég nehéz. Terjengnek olyan hírek is, hogy valakit csak azért buktatnak meg, hogy még egyszer fizessen a következő vizsgáért. Erről, személy szerint, nincs biztos információm, de az tényleg igaz, hogy nem szokott olyan könnyen sikerülni az embereknek. Ami engem illet, ezt a nyelvvizsgát csak a legügyesebbeknek ajánlom

- bővebb információ: www.itk.hu

 

BME NYELVVIZSGA:

- kétnyelvű

- előnye: a vizsgáztatók nagyon korrektek, a mottójuk, miszerint arra kíváncsiak, amit a vizsgázó tud, nem arra, amit nem tud, tényleg igaz.

- hátránya: a nehezebb vizsgák közé tartozik. Szintén a legügyesebbeknek ajánlom.

- további információ: www.bmenyelvvizsga.bme.hu

 

EURO NYELVVIZSGA:

- opcionális: egynyelvű vagy kétnyelvű

- előnye: meg lehet választani, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű vizsgát választasz. Tehát ha úgy gondolod, hogy jól fordítasz, és ez felhúzná a pontjaidat, akkor mehetsz kétnyelvű vizsgára. Ha nem, akkor nem lesz fordítási feladatod. További előnye, hogy a szóbeli rész viszonylag könnyűnek mondható

- hátránya: Véleményem szerint nem sok rossz mondható el róluk. Korrektek a vizsgáztatók és a feladatok is. Igaz, az írásbeli rész nem a legkönnyebb nyelvvizsgák közé sorolható, de lényegesen megközelíthetőbb, mint az Origó vagy BME nyelvvizsgák.

- bővebb információ: www.euroexam.org

 

TELC NYELVVIZSGA

- egynyelvű

- előnye: sokak szerint az egyik legkönnyebb nyelvvizsga. Szintén gyakran szerveznek nyelvvizsgákat, átlagosan kb. kéthavonta.

- hátránya: szerintem nincs:)

- bővebb információ: www.telc.hu

 

DEXAM NYELVVIZSGA

- egynyelvű

- előnye: az egyik legkönnyebb nyelvvizsgák közé sorolják. Nagy előnye továbbá, hogy választhatsz humán modul, illetve reál modul közül. Ez azt jelenti, hogy ha inkább humán beállítottságú vagy, akkor nem fogsz például a genetikáról kapni szöveget, ha pedig inkább a reál dolgok érdekelnek, akkor nem kell például egy Shakespeare életéről és műveiről szóló feladattal küzdened

- hátránya: nagyon ritkán van vizsgaidőszak, egy évben háromszor: ősszel, télen és tavasszal.

- bővebb információ: www.dexam.hu

A következő cikkekben leírjuk, hogy kinek mit ajánlunk! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr4312379039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása