Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

5 csalóka csapda, vagy szemfényvesztés nyelvtanuláskor

2017. szeptember 19. - Chat Angol Nyelvstúdió

Te is találkoztál már egy halom tévhittel, berögződéssel, de nem biztos, hogy mindegyiknek van valós alapja. Nézzük meg együtt, a legelterjedtebbeket!

– A csodamódszer

 Napi pár perc elég, és mindent tudni fogsz. Ide tartoznak azok a méregdrága tanfolyamok, amelyek kifejezetten azt hirdetik, hogy tanulás nélkül is el lehet sajátítani egy idegen nyelvet. Nem kell energiát befektetned, mert készen kapod a fejedbe a tudást, szinte beültetik.

Ne hidd el! A memóriát fejleszteni kell, a nyelvtant gyakorolni, és folyamatosan beszélni, hogy az éles helyzetekben is feltaláld magad. Ez csak a profitról szól, aki próbálta, tudja. Régen is hirdettek csodatanfolyamokat. Az akkori Diákok legtöbbje elmesélte, hogy hiábavaló idő- és pénzköltés volt minden. Azóta már kiscsoportokba járnak.

 – Mi a célnyelv? A magyar?

 Jöttek már szép számmal Diákok hozzánk, akik teljesen meg voltak babonázva attól, hogy a mi régi tanulóink folyamatosan tudnak beszélni. A régi nyelviskolájukban szinte csak arra redukálódott a tanulás, hogy a feladatokat angolul oldották meg. Az óra nyelve a magyar volt.

Az agy sajnos nem tud átállni, a fül megszokni idegen kiejtést és beszédfordulatokat, ezért a való életben esetleg „mindent” értenek a Diákok, viszont megszólalni már nem mernek. Azért, mert nincs gyakorlat, kommunikációs játékok és a nyelvtan gyakorlatban történő elmélyítése.

 – Jobb a nagy csoport, több barátom lesz

 Igazad van, de barátkozz inkább a mini csoportok tagjaival, akik nem maradnak ki a következő 10 héten sem. A haladás üteme abszolút kapcsolatban áll a csoportok létszámával. Már akkor is lemérheted, amikor azt figyeled, hányszor kerülsz sorra egy feladat megoldása során? Egyszer, vagy ötször? Mennyi időt kell várnod a csoporttársaidra, hogy megoldják a feladatot? 5 percet, vagy 12 percet? Annál több idő marad a gyakorlásra, minél kisebb a létszám és gördülékenyebben halad az önálló munka.

 – Én örökös újrakezdő maradok!

Arra bíztatunk, hogy ne legyél az! Írd meg a 15 perces szintfelmérőt és iratkozz be egy kicsit nehezebb szintre, mert az motivál! A tudás (amiről rég elhitted, hogy eltűnt a süllyesztőben) kb. 3-4 hét alatt aktiválódni szokott, ezért nincs okod a félelemre. Időt és pénzt takarítasz meg magadnak, és nemsokára élvezheted a befektetett energiád eredményét!

 – Nem írok házit, mert nincs időm.

 Kár lenne, ha Te is így gondolnád. Az otthon eltöltött idő a leckével sokszorosan megtérül, elmélyíti a tudásodat és aktivizálja a szókincsedet, biztos nyelvtani alapokat ad. Nálunk az órán a Diákok nem görnyednek nyelvtani feladatlapok fölé, hanem szóban gyakorolunk, minimális írásmunkával. Otthon viszont muszáj elmélyíteni a tanultakat, hogy ne felejtsd el 2 hét múlva…

 További kérdéseiddel keress bennünket bátran, szívesen válaszolunk!

 https://chatnyelvstudio.hu/kapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr9112877328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása