Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Kerüld el ezeket a csapdákat a szóbelin!

2017. november 13. - Chat Angol Nyelvstúdió

Harcba indultál. Ott ülsz a szóbeli vizsgán, szemben veled a társad, a másik vizsgázó. Azt tudod, hogy meg kell várnod, amíg elmondja a 2 perces bemutatkozását, aztán jössz te. Felteszed a kérdéseidet, de ne kérdezz ugyanarra vissza, amit ő már egyszer elmondott. Például, elárulta, hogy Debrecenben lakik, ha te megkérdezed, hogy honnan jöttél, akkor azt a benyomást kelted, hogy nem értetted, hogy mit mesélt magáról.

Nézd meg a videót itt, ha inkább nézel, mint olvasol:

https://youtu.be/xF96VFNQWmc

 Az újságcikk elemzése során, amikor megvitatjátok a témát, ne bólogass és ne érts vele folyton egyet:

– I agree with you.

– I absolutely agree with you.

Nem vezetnek sok ponthoz, sajnos. Másrészt, a tanár úgyis belekérdez, terelget, vagy rosszabb esetben provokál. Legyen saját véleményed, merd kifejezésre juttatni a másféle álláspontodat.

Semmiképp sem javaslom, hogy értelmetlenül szövegeket magolj, ha nem érted őket, nagyon veszélyes csapdahelyzetet hozol létre. A tanár, ugyanis vizsgálja, hogy bemagolt szöveget mondasz-e, és közbe ékelt kérdésekkel igyekszik erről megbizonyosodni. Az a dolga, hogy a valódi beszédkészséget mérje, nem rád pikkel, vagy arra se’ gondolj, hogy nem vagy szimpatikus neki. Egyszerűen ez a kötelessége.

A negyedik fontos dolog, már az írásbelivel összefüggő, mégpedig az, hogy sose másolj piszkozati lapra. Van, ahol ezt nem engedélyezik, de ahol igen, ott sem lesz elég neked a 30 perc arra, hogy szépen átmásold. Próbálj meg tisztán dolgozni, zárójelbe tenni, ha valami rossz, finoman áthúzni, pontosan fogják tudni, hogy nem kell figyelembe venniük.

Rengeteg időd elmegy a másolgatással, pedig az újra olvasással sokkal jobban jársz, át tudod nézni, hogy az összes szempontot beleírtad-e a fogalmazásodba.

 Jó vizsgára való felkészülést kívánunk!

Iratkozz fel Hírlevelünkre most, hogy el tudjuk küldeni a nyelvtanulással kapcsolatos legújabb cikkeinket + A TOP 10 ingyenes weboldalak jegyzékét, az otthoni tanulás segítésére:

https://chatnyelvstudio.hu/hirlevel-feliratkozas 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1213257677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása