Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Present Perfect a rémálmom. Hogyan kerülhetem el?

2018. január 29. - Chat Angol Nyelvstúdió

Sajnos, sehogy. Központi igeidő, az amerikaiak is használják, úgyhogy a legjobb tanács az, hogy barátkozz meg vele. Legyen olyan, mint egy popsztár, akinek szívesen vagy a közelében, és igyekszel mindent megtudni róla.

A leggyakoribb kifogás vele szemben, hogy munkaigényes, mert meg kell hozzá tanulni a 3. alakokat. Igen, ez igaz. De a 3. alakok a passzívnál, a Future Perfect-nél és a Past Perfect-nél is előkerülnek, úgyhogy megtérül a befektetésed.

Tekints rá úgy, mint egy egzotikus dologra, ami a magyar nyelvben nincs. Nem baj, hogy nincs, a mi nyelvünk máshogy sokrétű. Felesleges lenne a magyar jelen, múlt, jövő (3 db.) igeidejét az angol 12-vel összehasonlítani. Hiszen látod, hogy nem stimmel. Nem fogod megtalálni a magyar igeidők pontos leképezését az angolban, sajnos.

Úgyhogy barátkozzatok. Újságban, hírekben, magazinokban, ott, ahol a kicsi idővel ezelőtti dolgokról írnak, úgyis megtalálod. Hamarosan felbukkan majd, ha már az alapfok előtti szinten vagy, akkor is. És minden magasabb szinten kap még egy réteget, amitől világosabb lesz a használata. Úgyhogy, ne légy magaddal szemben türelmetlen, mert úgyis megtanulod használni. Sőt, nagyon jól használni. Mert emlékszel, az első mondatban is ez volt, elkerülhetetlen. Olyan, mint egy nagy hegy, muszáj megmásznod, mert kikerülni nem fogod tudni.

 

És odébb sem szeret menni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr2213512039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása