Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Érdekes dolgok az USA-ról

2018. július 08. - Chat Angol Nyelvstúdió

8 amerikaiból 1 már dolgozott a McDonald’s üzletben

" />McDonald’s

McDonald’s

Igen, jól látod: a teljes lakosság 1/8-a már rajta szerepel ennek a híres multinacionális cégnek a dolgozói listáján. Nem tudjuk, hogy ez jó vagy rossz hír, de ez sokat elárul a a cég munkaerővel kapcsolatos rugalmasságáról.

Szó szerint rajonganak a nemzeti zászlójukért és a himnuszukért

" />Az USA zászlaja

Az USA zászlaja

Sok országnak van egyfajta hazafiassága, de itt ebben a tekintetben addig elmentek, ameddig csak lehet. A nemzeti színek mindenhol megtalálhatók és gyakran még a ruhákon, kellékeken, járműveken, tetoválásokon és díszítéseken is láthatod… semmit sem sajnálnak, amikor arra kerül a sor, hogy egy USA zászlót ábrázoló címkét vagy nyomtatványt kell mutogatni.

 

Az USA-nak van a leginkább elhízott népessége a Földön

" />Elhízott társadalom az Amerikai Egyesült Államokban

Elhízott társadalom az Amerikai Egyesült Államokban

Egy cukorban és zsírokban gazdag étrend és magas kalória tartalmú receptek tömkelege megmagyarázhatja azt a tényt, hogy az átlag amerikai nem csupán “pufi” vagy “telt”, hanem csaknem “elhízott”.

A nők kétharmada és a férfiak háromnegyede súlyproblémákkal küszködik. A népesség 13%-a orvosi szemmel nézve elhízott, amellyel a Föld leginkább elhízott népességének számít. 2013 óta az túlsúlyosság betegségként van nyilvántartva az által.

Néhány államban több a tehén, mint az ember

" />Tehén farm az USA-ban

Tehén farm az USA-ban

Bizonyos államok széles körben az állattenyésztésre és gabonatenyésztésre fókuszálnak, így nem meglepő, hogy a marhák nagy számban találhatók meg. De néhányban ezek közül, mint Montanában háromszor annyi tehén van, mint ember.

Több, mint 20 millió csirkét fogyasztanak naponta

" />Csirke farm

Csirke farm

Csirkeszárnyak, csirkefalatok, burgerek és egyéb csirkefalatok hozzáadódnak az ilyen jellegű ételek extrém magas fogyasztásához.

 

A nemzeti zászló 28 alkalommal lett megváltoztatva

" />USA nemzeti lobogója

USA nemzeti lobogója

A zászlón lévő fehér csillagok az unióban lévő államokat jelképezik, ezért az amerikai zászlót mindig le kellett cserélni, amikor egy államot felvettek, vagy kizártak. Ez az oka annak, hogy miért is lett nem kevesebbszer, mint 28-szor megváltoztatva az amerikai zászló. Az utolsó változtatás 1960-ban történt, amikor Hawaii-t felvették az unióba.

Az USA-ban a lőfegyverek kétszer annyi halálozásokat okoznak, mint a a terroristák az egész világban

" />Lőfegyver

Lőfegyver

Mivel 10 lakosra 9 lőfegyver jut, ezért azt mondhatjuk, hogy az USA egy felfegyverzett ország, mely az Alkotmány által védve van. A USA-ban lőfegyverek által, valamint a terroristák által egész világon okozott halálozások aránya kettő az egyhez.

Forrás: Esta

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr9614101247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása