Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

„Magyar vagyok, minek beszéljek a turistával angolul?!

2019. november 27. - Chat Angol Nyelvstúdió

Ha már idejön, akkor tanuljon meg ő magyarul!”
Te is találkoztál már ehhez hasonló mondatokkal? Akkor nézzük meg mi a gond ezzel a jelenséggel!

Íme egy angol nyelviskola véleménye:
Bevallom, én már szégyellem, hogy milyen sokszor vagyok fültanúja a fentihez hasonló párbeszédeknek. Nemrég például éppen a boltban nézelődtem, amikor egy csapat kedves ázsiai lány megpróbált segítséget kérni az eladó hölgytől. Rögtön jött is a “bájos” válasz:

„Hát nem értem *****meg! Magyarul mondjad”

De a jelenséghez otthonról sem kell kimozdulni, hiszen az interneten is sokszor belefutok.

De mégis miért tanulna meg egy turista magyarul?!

amazing_spider_man_by_micromaned-d4e9oq4.png


Most őszintén, minek kellene egy turistának – aki 1-2 hetet tölt csak itt – megtanulnia magyarul? Szerintem nincsen ennél irreálisabb elvárás.

Hiszen mi magyarok se tanuljuk meg minden ország nyelvét, ahova ellátogatunk.


Nem is csoda, ha így kellene tennünk, akkor az szinte ellehetetlenítené a külföldre utazást. Hiszen kinek van ideje hónapokig, vagy évekig tanulni egy pár hetes utazásért? És őszintén, kinek lenne kedve hozzá? Egyetlen utazás szerintem még nem ad elég motivációt egy nyelv elsajátítására.

Persze az szép gesztus, ha valaki, aki ide látogat megtanul pár kifejezést anyanyelvünkön. Erre mindenkit csak bátorítani tudok. De nevetséges azt várnunk, hogy valaki egész nyelvünket elsajátítsa egy rövidke nyaralás miatt.

Pont ezért lett kitalálva egy világnyelv! Így elég egyetlen nyelvet megtanulnunk ahhoz, hogy bármelyik országban elboldoguljunk.

Mert mindenhol vannak, akik beszélik az angolt. Ha pedig valaki itthon belefut egy angolul beszélő turistába és nem érti meg, akkor elég megráznia a fejét és annyit mondani, hogy „I don’t speak English”. Semmi szükség a turisták lehordására.
Hiszen a nyelvtudás egyik fő előnye pont az, hogy segítségével a Föld bármely részén elboldogulunk. Ténylegesen kinyitja előttünk a világot és ezzel együtt új lehetőségek tárházát.

Ha magabiztosan megy az angol, akkor bátran utazhatsz.

Megismerhetsz új kultúrákat és új embereket. Jobb lehetőségeid nyílnak a szakmádban (ami általában jobb fizetést is jelent). Könnyebben elmélyedhetsz hobbidban, hiszen angolul minden témáról több az olvasni, tanulni való. És úgy általában: nagyobb biztonsággal tudsz mozogni az élet és a világ minden területén.

Tehát nem azért kell megtanulnunk angolul, hogy kiszolgálhassuk az idelátogató turistákat.

Hanem saját magunkért. Azért, mert egy jobb életre ad lehetőséget :)

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr8715327172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása