Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Angol szótanuló app: Quizlet

2020. április 27. - Chat Angol Nyelvstúdió

Angol szótanuló app: Quizlet

quizlet-angol-szótanuló-szókincsfejlesztő-app

Ennek a szoftvernek a használatát korábban bemutattuk, a hogyan aktivizáld passzív szókincsedet cikkünkben is.

Azonban ott az asztali számítógépes/laptopos nézetből mutattuk be. Most azt nézzük át, milyen funkciók érhetőek el a mobilos applikációban és ezekkel hogyan lehet tanulni.

A quizlet nyelv -és szótanuló appot napi szinten több, mint 10 millióan használják és folyamatosan fejlődik.

Alapvetően szókártyákra épül, ami azt jelenti, hogy létrehozhatsz egy virtuális kártyát, aminek az egyik felén egy szó/kifejezés található, a másik felén pedig egy definíciója, leírása.

Ahogy a lenti kép bal oldalán látod, van egy definíció és egy hozzá tartozó megoldás (kép jobb oldala).

 quizlet szótanuló alkalmazás szókártya alapokon nyugszik

Így létrehozhatod saját szótáradat/kislexikonodat ebben a nyelvtanuló appban. Azonban az igazán nagy ereje a közösségben rejlik.

Ugyanis amellett, hogy készíthetsz saját magadnak tanulnivalót, a kereső segítségével találhatsz olyan témákban szavakat és kifejezéseket, amelyeket más Quizlet felhasználók készítettek.

Így egyszerűen csak rá kell keresned azokra a témákra, amikre szükséged van és tanulhatsz a mások által készített szókincsfejlesztő kártyákkal.

Miért jó ez? A kezdéskor nem kell azzal bajlódnod, hogy először vigyél be jó pár angol szót és definícióját, hogy el tudj kezdeni gyakorolni.

A saját szavaidat, majd eme szótanuló app első felfedezése után a nyelvtanulásod közben folyamatosan hozzáadhatod. Elsőre szerintem nem érdemes erre fókuszálni. Inkább keress rá egy témára, amiben már mások nagy valószínűséggel hoztak létre szókártyákat.

A szemléltetéshez üzleti angol nyelviskolaként a Business English-t írtuk be a keresőbe, és mint a képen is láthatod sok eredményt dobott fel (még bőven tudtunk volna lefelé görgetni).

quizlet szótanuló app keresés mások szókártyáival tanulás

Miután rákerestél egy témakörre úgynevezett ”card set”-eket fogsz látni. Ez lényegében egy mappa, amiben szótanuló kártyák vannak.

A fenti képen láthatod, hogy mindegyikben más a szókártyák száma, ez attól függ, hogy létrehozójuk hányat készített (és majd te is készíthetsz ezekhez hasonlókat).

Amikor kiválasztunk egy card set-et, akkor a benne lévő szókártyákkal gyakorolhatunk.

Ehhez 4 különböző funkcióval segít téged ez a szótanuló app az angol szókincsfejlesztésben: A learn, a cards, a write, a match módszerek és feladatok segítenek téged abban, hogy maximálisan elsajátíthasd a szavakat. Sőt a végén egy teszt formájában erről meg is bizonyosodhatsz vegyes feladatokkal.

 quizlet tanulási lehetőségek szótanuló nyelvtanuló app nyelvtanulás applikáció alkalmazás

Ezek a szótanulós feladattípusok a következőket jelentik:

  • Learn: Itt először megkapod a definíciót és kattintásra megnézheted a kártya másik oldalát, tehát a jelentését. Ezután eldöntheted, hogy feldobja-e újra ezt a szókártyát ”study again” vagy ”got it” tehát megtanultad és mész tovább. (Egyébként a felolvasó robothang elég jó minőségű a google translate-hez képest.)
  • Flashcards: Ugye itt is ugyanazok a szavak és definíciók vannak, mint az előbb (ugyanazok a szókártyák). Itt alapvetően a lejátszás gombra kattintva folyamatosan halad szóról szóra és forgatja neked az alkalmazás a szókártyáidat.
  • Write: Itt azt a szót kell beírnod, amit a meghatározás jelent (vagy kép ábrázol).
  • Match: készen állsz egy kis játékra? Akkor párosítsd össze a szavakat a definíciójukkal.Kattints a szövegre, és keresd meg a hozzá tartozó meghatározást és mindezt úgy, hogy közben telik az idő!Jó kis verseny ez önmagaddal, mert minél jobban ismersz egy szót és meghatározását, annál gyorsabb leszel.Talán annyi hátránya van, hogy egy idő után már nem olvassuk végig a definíciót, hanem csak gyorsan kattintunk az első szavak láttán és ilyenkor inkább a rövid távú memória dolgozik, hosszabb időre viszont így kevésbé marad meg.
quizlet tanulási lehetőségek szótanuló nyelvtanuló app nyelvtanulás applikáció alkalmazás match feladat
  • Test: Itt vegyes feladatokkal ellenőrizheted tudásod. Van benne a fent említett ”write” feladat, továbbá quiz, ahol több lehetőségből kell kiválasztani a megfelelőt, illetve igaz/hamis játék is.

Miután megismerkedtél kicsit ezzel a szókincsfejlesztő appal, javasolnám, hogy kezdd el használni nyelvtanulásod során. Ha új szavakat, kifejezéseket tanulsz vidd fel a quizlet-be és gyakoroljuk velük, amikor van 5-10 szabad perced.

Összességében a Quizlet az egyik legjobb szótanuló és egyben nyelvtanuló app. Valóban segít, hogy élvezetes legyen a sokszor száraz angol szavak és kifejezések tanulása. Ezért is gondolom, hogy ez egy olyan alkalmazás, ami megéri, hogy az okostelefonunkon legyen.

A Quizlet applikáció innen tölthető le iOS-re és innen Androidra.

Forrás: Angol Intézet

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr2615644682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása