Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Nyelvtanuló appok 1. rész. Xeropan

2020. április 27. - Chat Angol Nyelvstúdió

A legjobb nyelvtanuló app-ok és alkalmazások angol nyelvtanuláshoz

“Egy jó nyelvtanuló app játékos tanulásra ösztönöz.”

Nyelvet tanulni számtalan módon lehet, de az az igazság, hogy mi felnőttek mindig is imádtunk játszva tanulni. Egyszerűen ez sosem megy ki a divatból. Ezért is ennyire népszerűek a nyelvtanuló appok.

Leteszteltünk vagy húszat és ezek közül, most a 6 legjobbat válogattuk össze neked. Ezek között lesznek kimondottan szókincsfejlesztő, szótanuló applikációk. Továbbá az angol nyelvtant gyakorló és egyszerre több készséget is fejlesztő alkalmazások, kezdjünk is bele!

legjobb nyelvtanuló app angol nyelvtanuláshoz applikáció alkalmazás

A rengeteg nyelvtanuló app óriási lehetőséget rejt.

Amit azonnal érdemes leszögeznünk, hogy az itt felsorolt legjobb nyelvtanuló appokkal ténylegesen fejlesztheted, és egyszerre szinten tarthatod angoltudásodat.

Viszont ehhez nem elég egy applikációt használnod, hiszen mindegyik másban erős. Hiába tanulsz meg szavakat, ha a megfelelő helyesírási alapokat nem sajátítod el. Ugyanez igaz fordítva is. Kellő szókincs nélkül nem fogsz tudni megszólalni.

 

Az egyes leírások végén elhelyeztük a linket is, hogy egy gyors letöltés után azonnal elkezdhesd használni ezeket nyelvtanuló applikációkat angoltudásod javára.

Általános nyelvtanuló appok, mely több készséget egyszerre fejlesztenek

#1: Xeropan: általános nyelvtanuló app, amely egyszerre több készséget fejleszt

xeropan - angol tanulás app

Ez a kis nyelvtanuló applikáció egy komplett angoltanár a zsebedben, mely minden készséget képes fejleszteni A1-től C1-es szintig és ráadásképp szórakoztató nyelvtanulási élményt nyújt.

Nagy vetélytársa az ismertebb duolingo, de ez a magyar fejlesztésű nyelvtanuló app egyértelműen felveszi vele a versenyt, ezért mi ezt mutatnánk be ebben a cikkben először.

Ez a nyelvtanárok által készített nyelvoktató app már a világ 160 országában, több mint 600.000 lelkes tanulónak segít elsajátítani a nyelvet. Legújabb verziója több díjat is bezsebelt már és folyamatosan bővül új feladattípusokkal és témákkal.

Ma már tudjuk, hogy mennyire fontos a nyelvtanulásban is a játékosság.

A pontozás, különféle jutalmak és eredményjelző tabellák sokakat sarkallnak fejlődésre, de a Xeropan-nál ennél többről van szó. Egy kalandos történetben időutazókká válunk, amiben Max Professzorral, a személyes nyelvtanárunkkal mentjük meg a világot.

Mindeközben videós leckéken és folyamatosan frissülő tartalmakon keresztül tanulhatunk, valamint segítségünkre lesznek mesterséges intelligenciával felvértezett chatbotok is, hogy a beszédet és a kiejtést is tudjuk gyakorolni különböző szituációkban.

Erre a feladattípusra mondtam azt tesztelés közben, hogy “ez igen, ez a jövő nyelvtanulási módszere!”. Konkrétan a telefonom mikrofonját használva értelmes beszélgetést folytathattam egy robottal.

Nem mondom, hogy tökéletes a dolog és mától már nincs is szükség nyelvtanárokra, de az egyszerűbb hibákat (pl névelő hiányzásokat) kijavította a chatbot és külön érdekesnek találtam, hogy a beszélgetés során vannak célok, amiket el kell érni, konkrétan témák, amikre ki kell térni.

Ha ez így most nehezen érthető, akkor ne aggódj, a következőkben bemutatom ennek a remek nyelvtanuló applikációnak a működését vagy akár már le is töltheted és tesztelheted te magad is.

A Xeropan IOS-en, Androidon és böngészőben is ingyenesen elérhető.

 

Hogyan kezdj a Xeropannal alkalmazással tanulni?

Első használatakor ki kell választanod az anyanyelved, illetve, hogy milyen célból szeretnél angolul tanulni.

A nyelvek között szerepel az angol is arra az esetre ha már rendelkezel valamennyi tudással és kihívást keresel, vagy csak szeretnéd magad szinten tartani. Ebben az esetben fordítások helyett természetesen szinonimákkal találkozol.

Amint ezzel megvagy, ki kell választanod a jelenlegi szintedet. Ezt akár az app is megteheti helyetted egy rövid szintfelmérő teszten keresztül. Fontos tudni, hogy később bármikor léphetsz lefelé vagy akár felfelé is ha elvégzel egy szintlépő leckét.

xeropan nyelvtanulás applikáció nyelv kiválasztása
xeropan angol nyelvoktató app - nyelvtanulási célok kiválasztása
xeropan app nyelvi szint választása vagy szintfelmérő

Miután egy rövid animáció összefoglalja a történetet, bele is cseppensz az első tematikába attól függően, hogy melyik szintet választottad, ahol is kezdheted a tanulást.

Nem kötelező ugyan, de érdemes meglátogatni a “Profilom” menüt, hogy be tudj jelentkezni Google-ön vagy Facebookon keresztül, hogy bármilyen eszközön (akár weben, akár mobilon) folytathasd később. Hogy ne feledkezz meg a rendszeres tanulásról, az első leckéd után beállíthatsz magadnak egy emlékeztetőt, amit akár módosíthatsz is a beállítások között, amik szintén a profilom menüben találhatóak.

Milyen leckék közül válogathatsz?

Minden témánál találhatsz videós illetve hanganyaggal ellátott leckéket, amelyeket szókincsfejlesztő feladatok előznek meg gyakorló feladatokkal együtt. Sok tematika tartalmaz nyelvtan leckéket is, illetve a Xeropan egyik különlegességét: a beszéd gyakorlást mesterséges intelligencia segítségével.

xeropan egyik feladattípusa
xeropan nyelvtanuló alkalmazás feladattípus
xeropan app angol szókincsfejlesztő feladat - gyenge szavak gyakorlása

A szótanuláshoz változatos szókártyákat kapsz példamondatokkal, fordításokkal és feladatokkal, hogy a lehető leghatékonyabban megjegyezhesd ezeket.

Általában egy videó vagy hangfelvétel vár a következő leckében, ahol hasznosíthatod is a frissen megszerzett tudásod! Az elhangzottakat megtalálod minden videó alatt szövegesen is, a lényeges szavakat kiemelve és lefordítva, hogy a hozzájuk tartozó feladatokat megoldhasd.

Bizonyos leckékhez külön magyarázattal ellátott nyelvtan teszteket is találsz, amik részletesen elmagyarázzák és gyakoroltatják azt, amire a tematika felkészít.

És amivel kitűnik a Xeropan app a tömegből…

 

Sokaknak ijesztő megszólalni természetes környezetben egy újonnan tanult idegen nyelven.

A Xeropan egyik legnagyobb egyedisége a beszéd gyakorlás leckékben rejlik, amivel ezt is gyakorolhatod anélkül, hogy kínosan érezd magad.

Egy mesterséges intelligenciával rendelkező robottal beszélgethetsz az adott témában, miközben a tananyaghoz kötődő célokat kell teljesítened.

A célod lehet például az, hogy kérdezz meg helyesen valamit, vagy válaszolj a megadott módon, ha a chatbot kérdez tőled. Itt természetesen írhatsz is, de hasznos tipp: ha a kiejtésedet szeretnéd gyakorolni, használd a telefonod vagy számítógéped mikrofonját.

Szótanuló tesztekkel mindig felkészülhetsz a beszélgetésekre, de ha végképp megakadsz, a robot készen áll a segítségre példamondatokkal is.

Az alkalmazás egy másik előnye, hogy bármikor kedvedre ugrálhatsz a leckék között. Az app folyamatosan jutalmazni fog és azt is jelzi, hogy milyen készségeid fejlődtek, legyen az írás, olvasás, szókincs, beszéd vagy beszédértés.

xeropan beszédkészséget fejlesztő chatbot

Ismétlés a tudás anyja

Persze ahhoz, hogy ténylegesen, hosszú távon fejlődni tudj gyakorolnod is kell majd. Bármikor elnavigálhatsz a készségek menübe, ami épp erre nyújt számodra lehetőséget.

Legfelül először heti leckékkel találkozol, amik folyamatosan frissülnek érdekes témákkal, új szavakkal, videókkal és tesztekkel. Ha ezek megragadják érdeklődésed, előfizetőként megtalálhatod az összes eddigit összegyűjtve egy helyen.

A szavak tanulása menüben lehetőséged nyílik a teljes eddig tanult szókincsedet gyakorolni. Az app figyeli azt is, hogy mely szavakkal találkoztál már többször, és ezeket az “erős” szavak közé teszi, viszont a többivel is oldhatsz meg teszteket ha a “gyenge szavak gyakorlására” koppintasz.

Ha egy erős szavadat nem gyakoroltad egy ideje, az is automatikusan lecsúszhat a gyengék közé, hogy ezzel is motiváljon az ismétlésre. Itt kedvenc szavaiddal is tudsz feladatokat megoldani, csak egy ♥️ ikonnal kell jelölnöd a szókártyákat amiket szeretnél itt külön elhelyezni.

Barátokkal könnyebb a tanulás!

A Xeropanban barátaiddal is megmérkőzhetsz, így mindig láthatod, hogy mely leckéket oldották meg, és még egy hetente frissülő ranglistára is felkerülhettek, ahol az applikáció összes tanulójával egyszerre versenyezhettek. Ezt a “Profilom” menüben láthatod, ahol különféle beállításokat és testreszabási lehetőségeket is találsz.

Előfizetés és PRO funkciók az alkalmazásban

A Xeropan ingyenesen letölthető és jól használható gyakorlásra.

Alapvetően megkapod a  több mint 8000 szókártyát, az összes videós leckét, a folyamatosan frissülő legújabb heti leckéket és gyenge szavaidat is gyakorolhatod.

Előfizetéssel azonban megnyílnak a beszédet gyakoroltató chatbotok, a nyelvtan leckék leírásaikkal együtt és teljes reklámmentességet is kapsz. Az elrontott feladataid után így egy mini nyelvtan leírásra is koppinthatsz, ami megmutatja, hogy mit rontottál el.

Ha felkeltette érdeklődésedet, töltsd le ingyenesen innen IOS-re, illetve Androidra ide kattintva, vagy kezdd el használni a xeropan.com oldalukon!

Forrás: Angol Intézet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr5815644640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása