Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Angol hírek a TV-ben

2022. június 07. - Chat Angol Nyelvstúdió

Vannak, akik a klasszikus forrásokat szeretik, és a televízió manapság már egészen biztosan annak számít. Az alábbiakban összegyűjtöttünk olyan tévés angol hírcsatornákat, melyek segítségével könnyedén fejlesztheted tudásod, és közben értesülhetsz a legfrissebb hírekről is.

#1 – BBC News

Sokan esküsznek a BBC hírszolgáltatására, és mi is közéjük tartozunk. Mára már sok magyar szolgáltató csatornakínálatában is szerepel a BBC jó pár csatornája, így akár egyenként, akár olyan csomagot választva, de te is hozzáférhetsz már ezekhez az angol nyelvű csatornákhoz. Az angol hírek forrásaként már 23 éve szolgál, és talán még kedveltebb, mint versenytársa, a Sky News.

#2 – CNN

A CNN (a BBC-hez hasonlóan) az egyik legismertebb angol nyelvű hírcsatorna, mely Amerikában jött létre 40 évvel ezelőtt, és akár szolgáltatódnál is kérheted extra csatornaként. Amennyiben máshol/máshogy is szeretnéd nézni, az interneten is megteheted ezt CNN Go szolgáltatásukkal. Érdekességképpen megjegyeznénk, hogy a CNN volt az első olyan csatorna, amelyik a világon a nap 24 órájában sugárzott műsorokat.

#3 – Euronews

Szintén a legtöbb magyar szolgáltató kínálatában megtalálható, és összesen 11 nyelven érhető el. Magyarul is többek között, azonban te egyértelműen az angol csatornájukat szeretnéd nézni, ugye? 

Egyébiránt félóránként van hírösszefoglaló az Euronews csatornáján, üzleti, európai és sport témakörben. Ha a fenti kettő csatorna esetleg nem győzött volna meg, mindenképpen érdemes ennek a csatornának is adni egy esélyt.

De a lényeg, hogy saját magadnak megfelelőt válassz…

És ez nem csak a csatornák, de a podcastek és az angol hírportálok esetében is igaz. Ha úgy érzed, hogy az adott médium fejleszti az angoltudásod, folyamatosan új szavakat, kifejezéseket tanulsz belőle, esetleg folyékonyabban beszélsz ennek köszönhetően bizonyos témákról (mint pl. közélet, üzlet, sport, kultúra, stb.), akkor már jó úton haladsz ahhoz, hogy az angol hírek fogyasztásával is eredményesen fejleszd angol nyelvtudásod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr3017799917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása