Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Linkedin útmutató - Mire jó neked, miért éri meg?

2022. június 07. - Chat Angol Nyelvstúdió

“Fent vagy LinkedIn-en?” – bizonyára már neked is feltették ezt a kérdést, és annak idején ugyanúgy hallhattad ezt az iwiw, majd a Facebook, vagy később az Instagram kapcsán. 

 

Az igazság az, hogy nagyon sokan fent vannak a LinkedIn-en, viszont ha azt nézzük, hogy hányan használják aktívan ezt a közösségi média platformot, akkor már jóval kisebb számról beszélhetünk.

Pedig van közel 700 millió regisztrált felhasználója közel 200 különböző országból, és mégis azt érezhetjük, hogy a magyar emberek nem igazán élnek a LinkedIn adta lehetőségekkel, nem igazán használják ki az ebben rejlő potenciált. 

Röviden a LinkedIn története: középpontban a karrier áll, ezen a portálon könnyedén építhetnek a felhasználók kapcsolatokat, oszthatnak meg egymással tartalmakat (akár saját, akár más tartalmát), de akár saját márkaépítésre, céges márkaépítésre, vagy például marketing célokra is teljesen alkalmas a LinkedIn. 

 

Ez azt jelenti, hogy cuki cicás képeket, vagy az előző hétvégén készült partyfotókat valószínűleg nem itt fogod megtalálni, viszont lehetőséged lesz szakmabeliekkel beszélni, munkalehetőségeket felfedezni, frissíteni tudásod egy vagy akár több területen is, új ügyfeleket, megrendelőket, vásárlókat szerezni, vagy akár tartani a kapcsolatot a kollégákkal (ha ezt nem Facebookon teszitek). 

 

  • Mert LinkedIn profilod színvonala fontos a munka világában való érvényesüléshez,
  • mert szeretnénk, ha ennek köszönhetően sikerrel vennéd az interjúk első szűrő körét, és megmutathatnád tudásod a személyes állásinterjún,
  • mert szeretnénk a tökéletes nyelvi kialakításban is hozzájárulni megnyerő profilod kialakításához

 

 

Oké, de a gyakorlatban mire jó a LinkedIn számodra?

Ezernyi példát tudnánk hozni, hogy pontosan mikor jöhet jól, ha az ember rendelkezik LinkedIn fiókkal és aktívan is használja ezt a felületet. Azonban jöjjön pár pontban és rendszerezve az, hogy a Linkedin mire jó és hogyan segíthet neked is. 

1. Példa – LinkedIn profilod egy publikus önéletrajzként funkcionál

Értsd ezalatt azt, hogy amennyiben megnyerő LinkedIn profilt készítesz magadnak (erről lentebb írtunk részletesen tippekkel együtt), akkor gyakorlatilag anélkül, hogy beadnád bármilyen állásra az angol önéletrajzodat, a HR-eseket akár rád is rádtalálhatnak a LinkedIn keresőmezőjében, és akár álláslehetőséget is ajánlhatnak.

Forrás: Angol Intézet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1517799919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása