Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Milyen a karácsony Amerikában?

2016. december 20. - Chat Angol Nyelvstúdió

Az első és legfontosabb különbség Magyarországhoz képest az, hogy az amerikaiaknál a Télapó (Santa Claus) hozza az ajándékot. Míg nálunk a Mikulás december 6-hoz kötődik, náluk ez teljesen másképp van, nem is értenék, hogy ki is az a Jézuska úgy mégis.

A másik eltérés, ami említést érdemel, hogy az USA-ban nincs szenteste. Ezt úgy kell érteni, hogy náluk a karácsony 25-e és 26-a, így általában még 24-én is dolgoznak, valamint sok helyen – mint Angliában is, ekkor vannak a munkahelyi partik, nagyobb baráti – családi összejövetelek. Alap felfogás, hogy karácsonykor senki se legyen egyedül, így ezek az esték egy házibulihoz is hasonlatosak.

Az ajándékokat náluk 24-e éjjel szállítja a Mikulás és ezeket 25-én reggel lehet kibontani. Ez egy igazán szép családi esemény, nagyon meghitt és egységes, mindenki egyszerre ül le megnézni, mit is kapott, együtt a család.

A karácsonyfa tekintetében is van egy kis eltérés: sokan a fát már az advent elején felállítják, apránként díszítik és gyűjtik alájuk a meglepetéseket. Ennek magyarázata, hogy az ország számos, távolabbi pontján élnek, élhetnek a rokonok és így az ajándékok nem egységesen, 24-én érkeznek meg. De ebben az esetben is csak 25-e reggel lehet bontogatni.

Fontos, hogy az amerikaiaknál számos etnikum megtalálható és nem mindenki ünnepli pont a karácsonyt, de a saját ünnepeik is decemberben vannak: így lehetséges az, hogy Happy Christmas! helyett sokszor Happy Holiday! feliratot, köszöntést olvashatunk, tehát : Boldog Ünnepeket!

Szembeötlő a tengerentúlon, hogy mennyire szeretik az otthonaikat feldíszíteni. Sosem fukarkodnak a dekorációval: mindenhol fényes füzérek, csillogó télapók, angyalok, rénszarvasok díszelegnek. Nem spórolnak az izzókkal sem, szinte minden ház területén láthatunk kisebb vagy nagyobb kivilágított motívumokat. Ez egy nagyon szép szokás és követendő, ha megtehetjük, hiszen amellett, hogy a boltok dekorációját csodáljuk, a saját területünket is jó átalakítani az ünnepekre, így mi is jobban várjuk majd a karácsonyt.

Forrás: Életünk.com

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr9812064321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása