Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Angol hírek = nyelvtanulás hatékonyan

2022. október 28. - Chat Angol Nyelvstúdió

Nyelvtanulás angol hírek segítségével – a kényelmes és időhatékony módszer

Sokan vannak, akik híreket olvasnak a neten, akik meghallgatják a napi érdekességeket rádióban, vagy akik az esti híradót nézik meg a tévében.

Azonban elég kevesen vannak azok, akik mindeközben az angol nyelvtudásukat is fejlesztik.

Pedig ez egy olyan napi szokás, ami teljesen átalakítható egy nyelvtanulási formává, ráadásul a fejlődés akkor igazán eredményes, ha a mindennapjaid részének mondhatod az angol nyelvet.
Ebben az írásban azt fogjuk bemutatni, hogy milyen oldalakkal tudsz egyszerre tanulni és informálódni angol hírek olvasásával vagy hallgatásával.

Szó esik majd továbbá arról is, hogy milyen érvek szólnak emellett, és hogy milyen forrásokból érdemes elkezdeni angolul tanulni – angol nyelvű hírek segítségével.

Vágjunk is bele!

hírek angolul kezdőknek és haladóknak

Angoltanulás angol hírek segítségével – miért éri meg ezt az új szokást kialakítanod?

 #1 – Gyorsan és a legtöbb esetben ingyen tanulhatsz angolul.

Hiszen mi sem egyszerűbb, mint munkába menet megnyitni a telefonodon pár híroldalt, és átolvasni a napi híreket angol nyelven. Vagy akár az autóban, utazás közben egy napi újdonságokkal foglalkozó podcast meghallgatása is megfelelő lehet. De ha számodra a klasszikus források tetszenek inkább, akkor angol nyelvű tv csatornák, vagy angol nyelvű rádiók is szóba jöhetnek számodra, mindezek ráadásul teljesen ingyen.

#2 – Kényelmes és izgalmas angoltanulási módszernek mondható.

Bármikor és bárhol elérhetők angol nyelvű hírek (ahogy fent is írtuk, nem csak sok eszközön és csatornán, de több formátumban is), egy kattintással vagy gombnyomással tárulnak elénk az elmúlt 24 óra legfrissebb hírei. Így hát nem kell tankönyv elé leülni, sem szavakat magolni ahhoz, hogy fejlődjön angol nyelvtudásunk. És ha már a szavaknál tartunk…

#3 – Új szavakat és kifejezéseket tanulhatsz.

Ráadásul aktuális, fontos és a mai korban gyakran használt angol szavakat. Gondolj csak bele; a hírekben azok a témák kerülnek feldolgozásra, amelyek éppen történtek, történnek, vagy történni fognak. Ezen aktualitások azok a témák, amelyekről egyébként is mindenki beszél a mindennapokban, így hát milyen hasznos és egyben „véletlen” egybeesés lesz, hogy te már ezekről is tudni fogsz angolul beszélni. 

Az angol hírekből így azokat az szavakat tanulod majd így meg, amelyeket a napjainkban használnak az emberek angolul, továbbá érdemes azokat a rovatokat követned és olvasnod, amelyek érdekelnek téged, vagy amely témákban szeretnél választékosabban megszólalni angolul. 


#4 – Hallott szövegértés, írott szövegértés

Mivel angol híreket többféleképpen is tudsz fogyasztani (erről később is lesz szó a cikkben, de például: angol hírportálokon, angol podcastekkel, angol tv csatornákon, vagy akár angol rádiók segítségével), így ezek több érzékszervedet, és több nyelvi készségedet is igénybe veszik. 

Fejlődhet a hallott szövegértésed, és az olvasott szövegértésed is. Emellett a műsorvezetők akcentusát, intonációit, hanglejtéseit is eltanulhatod, és ettől sokkal természetesebbé és „anyanyelvibbé” válhat angol nyelvtudásod.

angol hírek a legjobb angol híroldalak angoltanuláshoz

 

Forrás: Angol Intézet

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr10017799905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása