Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Melyik a legkönnyebb nyelvvizsga?

2017. április 01. - Chat Angol Nyelvstúdió

Melyik a legkönnyebb nyelvvizsga?

 

 

 

Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket/felvetéseket nyelvvizsga előtt, hogy bátran neki merj ugrani a nagy feladatnak.

 

Természetesen ez szubjektív, hogy kinek melyik a legkönnyebb. Mindenkinek más feladat típus megy jobban. Ennek ellenére azt gondoljuk, van különbség nyelvvizsga és nyelvvizsga között nehézségi szint alapján is. Tapasztalatom (és több kollégám tapasztalata szerint is) a DEXAM nyelvvizsga az, amely a legkönnyebben megközelíthető, illetve a legtöbb vizsgázónak sikerül. Ezen kívül a TELC nyelvvizsgáról is hasonló tapasztalatok vannak.

 

Letehetem külön a szóbelit és az írásbelit?

 

Igen. Sőt, véleményünk szerint érdemesebb is így vizsgázni. Tanítványainknak azt szoktuk javasolni, hogy először készüljenek fel a szóbeli nyelvvizsgára (ez mindig könnyebben sikerül), és ha az megvan, akkor már csak az írásbeli feladatokra kell koncentrálni.

 

 

Párosíthatok kétféle nyelvvizsgát?

 

Igen. Szinte bármit bármivel. Sokszor a TELC írásbelit szokták párosítani az Origó szóbelivel, de ez is egyénfüggő. Illetve érdemes az áraknak utánanézni, mert van, ahol ha csak részvizsgát teszel, sokkal drágábban jössz ki, mintha együtt letennéd mind az írásbeli, mind a szóbeli részt.

 

Hogyan készüljek nyelvvizsgára?

 

- a legfontosabb dolog, hogy keress egy jó tanárt, és hallgass rá! Ő tudja, hogy milyen szinten állsz, és mire van még szükséged a sikeresen nyelvvizsga megszerzéséhez.

 

- nyelvvizsga feladatokat akkor kezdj el kitölteni, ha a nyelvtudásod már elérte a középfokú szintet, ugyanis ha még nem tudsz úgy angolul, ahogy egy középfokún az szükséges, pusztán a feladatlapok kitöltésével nem fog fejlődni a nyelvtudásod. Sokaknak ezért nem sikerül a nyelvvizsgájuk. Hiába töltögetik a vizsgafeladatokat, meglepődve tapasztalják, hogy nem fejlődnek a készségeik, szókincsük, stb. Ehelyett inkább tedd a következőket:

 

- olvass rövidített könyveket. Rengeteget fejleszt. Ha középfokúzni akarsz, ötös, hatos szintű könyveket kell tudnod olvasni. Ha azokat még nem érted, inkább várj a nyelvvizsgával, és fejleszd tovább a nyelvtudásod.

 

- olvass újságcikkeket angolul. A nyelvvizsga feladatok ugyanis majdnem mindig újságcikkek.

A következő oldalakat ajánljuk:

www.bbc.co.uk   

www.thetimes.co.uk   

www.nytimes.com  

www.guardiannews.com  

www.guardian.co.uk

 

- hallgass szövegeket minden mennyiségben! A legtöbben a 'listening' részen buknak el, mert nem szokott hozzá eléggé a fülük az eredeti angol beszédhez. Hallgass bármit, ami angol. Híreket, filmeket, stb.

 

 

A továbbiakban néhány hasznos linket találhatsz, melyekből sok segítséget nyerhetsz az angol szóbeli nyelvvizsgák kidolgozásához:

 

 

Család:

http://www.helium.com/items/807962-is-it-better-to-raise-children-in-a-small-or-large-family

http://www.elllo.org/english/Mixer/33-BigFamily.html

http://askville.amazon.com/opinion-Large-family-small-extended/AnswerViewer.do?requestId=2576163

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr9512394517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása