Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Az angol emelt szintű érettségi, nehezebb, mint a középfok?

2017. május 02. - Chat Angol Nyelvstúdió

Kollégánk (gyakorló középiskolai tanár) véleménye:

Az emelt szintű érettségi közép és felsőfok között van, véleményem szerint a felsőfokhoz inkább közelebb, mint a középfokhoz. Középfokra készülő diákjaimnak néha adok emelt szintű érettségit, megszenvednek vele rendesen, mondom is nekik, hogy nem baj, a nyelvvizsga jóval könnyebb lesz. A 95% elérése nagyon nagy munka, a 90 talán elérhető, rengeteg gyakorlással.

 

Diákok véleménye:

Egyetértek azzal, hogy az emelt szintű érettségi a közép- és felsőfok közötti szinten van, és az angoltanáraim is hasonlóképpen vélekedtek erről, ezért is készültem felsőfokú, tenger sok feladattal az érettségire.

 

 

Valóban nehezebb, mint egy középfokú nyelvvizsga. Én 1 éve tettem középfokút (TELC), jövőre emelt szintűre készülök angolból. Nem teljesíthetetlen az emelt szintű, de tényleg közelít a C1-es szinthez. Úgyhogy, továbbra is gyakorolnom kell.

 

 

 

Csak elvileg azonos szintű, gyakorlatilag C1-be hajlik. Ilyen eredményhez nagyon fel kell készülnöd, vagyis ahhoz, hogy jó eredményben bízhass, 100%-ra kell megcsinálnod a próba feladatsorokat. Ehhez muszáj egy jó tanár. A szóbelire is végig kell próbálni a gyakorlókönyvek összes feladatát, különös tekintettel a vitára. Ilyen feladat egyik nyelvvizsgán sincs. Szóval ez nagy falat, még anyanyelvűek se feltétlenül csinálják meg 100%-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr6212473445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása