Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

NEKIFUTÁS KEZDŐ SZINTRŐL

2017. szeptember 12. - Chat Angol Nyelvstúdió

 Izgatottan várja a csoport az angol nyelvtanárt az első óra előtt, Kispest szívében, személyes tapasztalat mondatja velem. Mindenki pontosan, sőt még hamarabb érkezik, méregetik egymást a szemük sarkából, de még nem elegyednek szóba egymással. Később, a tanítás vége felé lassan összemelegednek, és hazafelé menet véleményt cserélnek az óra érdekességeiről, a tanár személyéről.

Ideális esetben a csoportba magasan motivált, szorgalmas és elkötelezett diákok iratkoztak be, ez az angol tanárnak és a csoportnak is egyaránt optimális.

 A tipikus kérdés az első órán az, hogy mennyi idő alatt sajátítják el az angol nyelvet, mondjuk középfokon, teljesen kezdő szintről. Sokan és többféleképpen kiszámolták már azt az óramennyiséget, amit, muszáj tanulással és órára járással tölteni, ezért én most ezeket inkább mellőzném. Ideális esetben, egy nagyon elhivatott és tehetséges diák két év alatt megszerzi a vizsgát, de a nyári szüneteket sem szabad kihagyni.

Nyáron ugyanis a tíz hét alatt nagyon sok minden elfelejtődik, az oktatás háttérbe szorul, és a kevesebb kezdeti tudásból sem marad annyi őszre, mint egy haladó esetében. Az átlag az, hogy három év alatt tanultok meg középfokon, de nem biztos az sem, egyéni eltérések lehetnek. Volt olyan tanítványom, aki hetente csak egyszer tudott angol órára járni, mert versenyszerűen sportolt, de mellette annyi plusz feladatot végzett, hogy bőven belefért a két éves tervébe az angol nyelvvizsga. 

Sajnos annyira sokat dolgoztok, hogy kevesebb időtök marad az ismétlésre a tanulás során, és a szavak memorizálására. Az angol órán ugyan gyorsan elsajátítjátok az új anyagot, de az otthoni tanulásra fordított idő, sajnos csökkent. Ezért a vizsga időpontja is kitolódik.

Hacsak nem teszel ellene valamit! Kérd el ingyenes TOP 10 weboldalaink jegyzékét, amelyeket azért gyűjtöttünk össze, hogy az otthoni tanulást is ismétlést megkönnyítsék!

Itt találod a linket :)

https://chatnyelvstudio.hu/hirlevel-feliratkozas

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr6412823168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása