Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

2 sikertörténet arról, hogy 2 év alatt meddig juthatsz el…

2017. október 26. - Chat Angol Nyelvstúdió

Szeretnéd tudni, hogy 2 tanév mire elég? Kételkedsz a 2-es szám varázserejében? Ha igen, akkor olvasd el a történeteket, de ha nem, akkor is, mert még motiváltabbá válsz...

 Gábor versenysportoló volt, aki külföldön szerette volna a pályáját tovább folytatni. Normál haladású, heti 2x2 órás tanfolyamunkra iratkozott be kezdő szintre.

Eleinte kihagyás nélkül tudta látogatni az órákat, de később egyre többet hiányzott, edzések, meccsek, külföldi edzőtáborok miatt.

Becsületre legyen mondva, nem szerette volna, ha kimarad a csoportjából, ezért mindent megtett, hogy pótolja a mulasztásokat. Utólag megírta a leckéket, beadta javításra, tanulta a szavakat, kifejezéseket. Mégsem ment úgy a beszéd, ahogy azt szerette volna. Külföldön nemcsak felszínes témákról, hanem mélyebben is szeretett volna a versenyzőtársaival beszélgetni, eszmét cserélni,

Ezért kitalált egy célravezető módszert…

Szilvi otthon, két kisgyermek mellett járt el a heti 2x2 órás tanfolyamra. Azonban a két kis eleven fiúcska mindent megengedett magának otthon, de Szilvinek legkevésbé azt, hogy akár egy negyedórácskát is a könyve felett töltsön. Kizárólagosságot követeltek maguknak, tehát csak akkor maradt idő tanulásra, amikor a kis lurkók már aludtak. Mivel egész nap rohangáltak és mozogtak, azt gondolnád, hogy hamar összeestek estére, de sajnos nem így történt. Gyakran 11 óra után tudtak csak elcsendesedni, miután még verekedtek egy jót a sötét szobájukban.

Szilvi sokat tépelődött, de csak sokkal később jött rá a megoldásra. Nem könnyítették meg a dolgát a barátai és az ismerősei sem, mivel folyton piszkálták és ugratták:

– Ugyan, hogy képzeled, hogy egy ilyen nehéz nyelvet, mint az angol, majd 2 év alatt megtanulhatsz? Szédíted csak magadat! Vagy a tanárod téged.

Mivel engem érintett a kritikus megjegyzés, nem vettem jó néven. Meggyőztem Szilvit, hogy a módszer működik, ő egy értelmes, szorgalmas diák, le fog vizsgázni júniusban. Ez nem is kérdés.

Szilvi is kitalált magának egy biztosra menő, tuti módszert, amit utána alkalmazni kezdett.

Nem meglepő, de Gábor és Szilvi módszere hajszálpontosan meggyezett egymással…

Mindketten letették a vizsgát, B2, komplex = középfok. Ez volt az áhított szint.

 És, hogy mi volt ez a titkos csodaszer?

Nem csigázlak tovább, elárulom. A rövidebb, majd a hosszabb szövegek tanulása…

Máris mondom, hogy miért hasznos módszer ez? Miért éred el rövidebb idő alatt a célodat, a folyamatos beszédet, mintha egyszerűen csak szavakat tanulnál?

A szövegtanulás során, összefüggő történet, párbeszédet tanulsz meg (nem magolás, annak semmi értelme sincs, mert nem érted meg, mit miért mondasz), memorizálod a szórendet, (pld. tagadó, kérdő, kijelentő mondatok) a vonzatokat (prepozíciók), a nyelvtani egységet (pld. egyszerű múlt idő), az új kifejezést, esetleg a szlenget.

Egyből ötszörös haszonra tettél szert! Egyszerűen legközelebb kicseréled az igét a mondatban, és máris egy teljesen új egységet tudsz beépíteni a beszédedbe, mert a többi alkotóelem már a fejedben is van! Ráadásul, remek „körítéssel”, mert a mondat többi része már helyes lesz, nem is kell gondolkodnod rajta.

Először kis, rövid párbeszédeken gyakorolj, aztán meglátod, egyre gyorsabban is fog menni, nem telik el 1-2 hónap, már egészen hosszú olvasmányok tartalmát fogod elképesztő gyorsan elmondani az órán, úgy, hogy a társaid azt hiszik majd, hogy a hétvégeket külföldiekkel töltötted. Lehet, hogy egy picit irigyek is lesznek…

Vágj bele gyorsan! Kezd az Everyday English és hasonló című egyszerű párbeszédekkel, mert ezeket a gyakorlatban is egyből fogod tudni alkalmazni :)

 Iratkozz fel Hírlevelünkre most, hogy el tudjuk küldeni a nyelvtanulással kapcsolatos legújabb cikkeinket + A TOP 10 ingyenes weboldalak jegyzékét, az otthoni tanulás segítésére:

 https://chatnyelvstudio.hu/kapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1413087182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása