Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Találd meg a saját célodat! Miért is tanulod az angol nyelvet?

2023. november 09. - Chat Angol Nyelvstúdió
jutalmazd meg magad például egy mozizással, motiváció az angol nyelvtanulásban

Találd meg a saját, személyre szabott MIÉRTEDET

Ez a legfontosabb. Tudd, hogy miért szeretnéd elsajátítani az angol nyelvet. Hogy miért jársz üzleti angolra. Mi a célod vele!

De vigyázz, mert amennyiben a motivációd nem belülről fakad, akkor az „azért mert meg akarok tanulni angolul” gondolat nem lesz elég motiváció.

Ilyenkor ez történik:

Elkezded. Mint egy gyorsvonat úgy habzsolod a tudást. Az első hétre beteszel napi 3 óra nyelvtanulást, mert a legelején lesz egy nagy hullám, amire felcsücsülsz. Ám amint a hullám hatása véget ér, a tenger elcsendesedik. Örökre.

Miért?

Mert nincs a tenger alatt egy olyan felhajtóerő, amely újra felkorbácsolná a hullámokat!

Viszont ha megtalálod a MIÉRTEDET, ami miatt tényleg fontos számodra, hogy megtanulj angolul, akkor biztos lehetsz benne, hogy a hullámzás folyamatos lesz, és a végén partot is érsz.

5 miért technika a motiváció kulcsának megtalálására

5 miért technika a motiváció kulcsának megtalálására
Ha nem tudod, hogyan találd meg a mély motivációdat, akkor most elárulom neked az egyik legegyszerűbb módszert, ahogyan én is szoktam.

 

Van egy úgynevezett 5 miért módszer, aminek a lényege, hogy mond ki vagy írd le a célod. Majd kérdezd meg magadtól ötször, miért szeretném én ezt?

Például esetünkben a cél ugye az angol nyelv megtanulása. Rendben, de…

  1. Miért is szeretnék megtanulni angolul? – Azért, hogy a munkám során magabiztosan tárgyalhassak majd külföldi ügyfelekkel.
  2. És miért szeretnék külföldi partnerekkel magabiztosan tárgyalni? – Azért, mert az azt jelentené, hogy előléptettek egy magasabb pozícióba.
  3. Miért fontos nekem az előléptetés? – Mert szeretnék több kihívást a munkámban.
  4. Miért is szeretnék több kihívást? – Mert a jelenlegi pozíciómban már 5 éve ugyanazt csinálom és mókuskerékben érzem magam.

Itt most el se jutottam az ötödik pontig, de lényegében addig érdemes csinálni, amíg úgy érzed eljutottál a végső miértedig.

Ha ez megvan, onnantól kezdve ennek a végső miértnek a gondolata rengeteg erőt tud adni a kitartó tanuláshoz.

Úgy csináld, hogy jó legyen

A legjobban akkor tudod fenntartani a motivációdat, ha élvezed az angol nyelv tanulását.

Ennek legegyszerűbb módja, hogy összekötöd a kellemest a hasznossal. Olyanról tanulsz, olvasol angolul, amely téged amúgy is érdekel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr3118218635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása