Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Hibázhatok a nyelvvizsgán? Mennyit veszítek akkor?

2017. december 13. - Chat Angol Nyelvstúdió

Igen, abszolút, hiszen belekalkulálják a hibaszázalékot. Nem robotok vagyunk, hanem igazi élő emberek, úgyhogy ne is törekedj a tökéletességre!

Inkább nézzük meg, hogy pontosan mit téveszthetsz?

 Mindenki hibázhat, de csak a saját szintjén. Ez így nagyon szigorúan hangzik, de azt jelenti, hogy egy középfokon vizsgázó diák nem ronthatja el az igeragozást egyes szám harmadik személyben.

 

A nehezebb kérdés a fogalmazás, mert itt jobban szembetűnő a hiba. Az a diák nagyon szerencsés, aki folyékonyan tud beszélni, mert csak leírja a fejében gyorsan előtörő gondolatokat, és máris készen is van. Bőven belefért a 30 percbe, nem arra megy el az ideje, hogy nagy nehezen összerakjon mondatokat.

Ezért gyakoroltatjuk mi is a mini csoportokban a párbeszédet, pármunkában, hármas kis csoportokban dolgozunk, hogy a diákjaink elérjék az igazi, valós folyékonyságot.

 

 

 Úgyhogy, ne izgulj, amit rendesen begyakoroltunk, az a vizsgán is biztosan működni fog, és a falon lévő bizonyítványok is erről tanúskodnak, hogy nagyon erősek vagytok a szóbeliségben!

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr3913497761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása