Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

4 év múlva csak nyelvvizsgával jelentkezhetünk a felsőoktatásba

2016. november 24. - Chat Angol Nyelvstúdió

Bár 4 év múlva már csak nyelvvizsgával jelentkezhetnek a diákok a felsőoktatásba, szakértők szerint az iskolák nincsenek felkészülve az intenzív nyelvoktatásra.

2020-ra már csak nyelvvizsgával jelentkezhetnek a diákok a felsőoktatásba. A 2012-es Eurobarométerben nyelvtudás szerint az EU-országok közül Magyarország az utolsó helyen áll, pedig egy átlagos diák másfélszer több, 936 órát tölt el nyelvtanulással, mint amennyi a középfokú nyelvoktatáshoz papíron szükséges.

Módszertani váltás, tankönyvközpontúság helyett beszélgetés és szituációs játékok – ezek nélkül biztosan nem lesz sikeres a nyelvvizsga 2020-ig.  A szakember azt mondja, nem minden iskola van felkészülve arra, hogy felkészítse a nyelvvizsgára a diákokat. 

 

Ha nem lesz változás, az ország egyes régióiban lemaradnak a diákok. Vagy ha az iskola nem segít, jöhet a fizetős különóra.

„A különbségek óriásiak, nagyvárosokban és Budapesten relatíve jól teljesítenek az iskolák, miközben már az oktatás ezen a szintjén máshol megjelenik a nagyon nagy elmaradás, nekik már most is sokkal nagyon nehézség eljutni arra a szintre, ahová a többség eljut, ami még nincs a középfokú nyelvtudás közelében sem” – Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület vezetője, aki szerint nem lehet tudni, hogy ezt mi okozza.

 

 Forrás: HÍRTV 2016. október 30.,

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr10011994388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása