Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Elfelejted a szavakat?

2018. április 09. - Chat Angol Nyelvstúdió

A szavakat folyton elfelejted

Sajnos ilyenek vagyunk mi emberek, azok a szavakat, amiket nem használunk elég gyorsan elfelejtjük. Sajnos ez tény, bármennyire szeretnénk segíteni rajta, reménytelen. Azért nincs rá megoldás, mert a szavak megtanulása én ennek használata rafinált dolog, hiszen ez csak és egyedül a hosszú távú memóriánkból működik. Hogy ide hogy kerülnek be az információk? Ismétléssel, ismétléssel és ismétléssel.

Jó tanács: ne úgy tanulj szavakat, hogy leülsz egy -két órára hetente maximum kétszer, átnézed a szavakat és „várod a csodát". Miért ne? Mert nincs gyakori ismétlés. Viszont ha naponta vagy legalább kétnaponta rászánsz 5, maximum 10 percet csodával határos módon az ismétlés elindul és dolgozik szinte magától, így a szavakat sikerül eltárolnod a hosszú távú memóriádban. Szóval láss neki minél hamarabb, készíts, vagy szerezz be tanulókártyákat, hogy a szavak mindig a zsebedben legyenek.

 

Nem csak a ráfordított idő okozhatja a problémát? Bizony nem! A szavakat elfelejtheted amiatt is, hogy önmagukban tanulod őket, szövegösszefüggés nélkül, és valljuk be így igazán nehezen jegyzed meg őket. Lehet, hogy most kérdőn fogsz magad elé nézni, de sokszor könnyebb megtanulni egy egész mondatot, mint egy szót, hiszen van mihez kötnöd, van amiről „beugrik". Így hát jegyezd meg ezt a fontos szabályt miszerint szavakat tanulni csakis kifejezések megtanulásával érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr9213733400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása