Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Nem mersz megszólalni? Hát igen... Picit félek...

2018. április 09. - Chat Angol Nyelvstúdió

Legnagyobb rejtett problémája szinte minden magyar embernek, hogy fél a saját hangjától, főleg, ha idegen nyelven beszél. Hiszen kivel ne fordult volna elő, hogy szokatlannak találta ha pl. angolul kellett megszólalnia, mintha valaki más beszélt volna.

Sokak számára ez kellemetlen téma, hiszen saját hangunkat magyarul is nehéz visszahallgatni, hát még angolul! Viszont, ha ehhez ideje korán nem szoktatjuk hozzá magunkat, rettentő nagy gátat fog képezni a nyelvtanulásban. Sajnos ez egy olyan létező probléma, melyet sokan félnek beismerni. De mint mindenre erre is van „gyógyír"!

Az első és legfontosabb lépés, hogy barátkozz meg a hangoddal, legyél jóban magaddal! Szerezz be olyan hangos szótárt, mely nem csak kiejti neked az adott szót, de gyakorláskor a te hangodat is rögzíti. Amennyiben szűkebb anyagi keret áll rendelkezésedre, szerezz be egy diktafont, vagy akár a telefonoddal is rögzítheted saját hangodat, így egyből korrigálhatod az esetleges hibáidat! Vigyázat! Mivel túl önkritikusak vagyunk magunkkal szemben a maximális megelégedettséged csak 99.9% lehet!

Ha hanganyag nélkül tanulod az angolt, akkor annak biztos eredménye az lesz, hogy nem mersz beszélni angolul. Tehát amit tehetsz, tankönyvet soha ne használj hanganyag nélkül, valamint a tankönyvben lévő olvasmányokat ne csak magadban, hanem hangosan is olvasd el!

 

Nyilván a beszédtől való félelmed abból is adódhat, hogy nem jut eszedbe az a bizonyos szó, amit használnál, vagy éppen a nyelvtani szerkezettel akadtál el. Semmi baj, keress egy szinonimát, és bátran „rakd össze" magadtól a mondatot, hiszen még ha hibásan is fogalmazol, még mindig jobban jársz, mintha meg sem szólalnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr8013733414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása