Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Szeretném megérteni az anyanyelvi beszélgetőtársat

2018. április 09. - Chat Angol Nyelvstúdió

  • A helyes kiejtés elsajátítása kulcsfontosságú, mert ha nem jó a kiejtésünk az anyanyelvi beszélgető partnert sem fogjuk megérteni, hisz a szónak nem a valós kiejtését várjuk.
  • A szinte minden könyvesboltban kapható könnyített olvasmányokhoz kapható kazetták segítenek abban, hogy amit olvasunk, lássuk is: egyszerre lássuk és halljuk a leírt szavakat, mondatokat.
  • Segíthet a beszédértés fejlesztésében a külföldi TV csatornák nézése vagy az idegen nyelvű rádióműsorok hallgatása. Ezek főleg a középhaladó szinten lévő hallgatók számára lehetnek hasznosak. Ha olyan szöveget hallgatunk, amelyben az idegen szavak száma nem gátol meg minket a műsor élvezetében, valamint az elhangzottak nem állnakírásban rendelkezsünkre,érdemes annyi szót lejegyezni egy kis noteszbe, amennyit csak tudunk: próbáljuk nyelvi tapasztalataink alapján "megjósolni", kikövetkeztetni a helyesírásukat s utána kikereshetjük őket a szótárból. Ha van rá módunk készítsünk magnófelvételt az adott műsorról. Ezáltal annyiszor hallgathatjuk meg a minket érdeklő szöveget, amennyiszer időnk és türelmünk engedi.
  • Kitűnő segédeszköz a helyes angol kiejtés gyakorlásához pl. Siptár Péter és Kovács János: Angolra hangolva c. könyve, 6 db hangkazettával. A könyv megismerteti az olvasót a fonetikus jelrendszerrel is.
  • A DVD megjelenése óriási előrelépést jelentett a nyelvtanulás terén. Megnézhetjük kedvenc filmünket szinkronizálva, eredeti nyelven és/vagy feliratozva, ami által lehetővé válik, hogy azt nyelvileg "kielemezzük", szavakat, mondatokat, kifejezéseket tanuljunk.Nagy előnyük ezeknek a , filmeknek, hogy az élő idegennyelvet tükrözik, ma divatos, gyakran használt nyelvi paneleket tanulhatunk belőlük.
  • Ma már az Internet is valóságos kincsesház a hanganyagok tekintetében. A különféle, nyelvtanulóknak szóló oldalak mellett híroldalak (pl. CNN) videóanyagait is érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1913733676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása