Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Ingyenes módszer a nyelvtanulásra = napi 5 perc

2018. november 12. - Chat Angol Nyelvstúdió

Egy magyar fejlesztésű, ingyenes nyelvtanuló alkalmazás nemhogy nem követel meg napi 5 percnél több időt, még csak nem is nagyon enged többet tanulni. És éppen ez a lényege.

Nem egészen előzmény nélküli az App Store letöltési listájának élmezőnyébe törő Drops. A magyar fejlesztésű alkalmazással másfél éve már lehetett tanulni egy kis olaszt, de most alaposan megújították az appot. Ez nem csak azt jelenti, hogy finomítottak a működési mechanizmusán és a feladatokon, hanem azt is, hogy immár nem csak olaszul lehet vele tanulni, hanem angolul, franciául, németül és spanyolul is.

A fejlesztő PlanB Labs szerint az 5perc Angol szakmai támogatásával készült alkalmazás célja, hogy az új nyelvet tanulni vágyók számára az első lépéseket olyan kellemessé tegyék, hogy napokon belül függőjévé váljanak. A program a nyelvtanulás sokak által legutálatosabbnak tartott részére, a szótanulásra fókuszál. Nyelvtant tudatosan nem kevertek bele, hiszen ahogy írják, „praktikum szempontjából a szókincs a legfontosabb: építőkockái egy új nyelvnek. Ismerve a gyakori szavakat nyelvtan nélkül is meg tudjuk magunkat értetni, szavak nélkül viszont a nyelvtan semmit sem ér”.

A Dropsról egyértelműen érződik, hogy telefonokra találták ki: egyik feladatnál sem kell begépelni a megoldást, mindenhol megadhatjuk néhány érintéssel, tapasztalataink szerint ez még a szintén remek Duolingónál is kényelmesebb így.

© 

A dropsos nyelvtanulás legerősebb és első hallásra legfurább eszköze az alkalmazás azon tulajdonsága, hogy naponta csupán 5 percet enged játszani/tanulni. A fejlesztők szerint ez segít az összpontosítást, ráadásul az ember így olyan keveset kap a – tényleg érdekes, pörgős – játékmenetből, hogy már várja, mikor telik le a várakozási idő. (Akinek ez nagyon kevés, és szívesen szánna rá napi plusz 2-10 percet, az kisösszegű fizetéssel juthat extra percekhez, de ezt egy reklám megnézésével is ki lehet váltani.)

Az alkalmazásban több tucat témakörbe rendezve több mint 1000 szó található meg (nyelvenként). Ettől még senki nem tanul meg egy nyelvet, de alapozáshoz és szókincsfejlesztéshez nagyszerű az alkalmazás. (Ha más nem, utána lehet folytatni a tanulást a szintén ingyenes és jó Duolingóval.) A haladásról az app részletes statisztikát mutat, ezt a bal felső menüből lehet előcsalogatni.

Az ingyenes Drops alkalmazást jelenleg iPhone-ra lehet letölteni, de a fejlesztők már dolgoznak a folytatáson.

Forrás: HVG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr3914368207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása