Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Bátran szólalj meg! Tippek kezdőknek

2019. július 26. - Chat Angol Nyelvstúdió


Most egy kezdő tanulónk tippjein keresztül szeretném bemutatni, hogyan szólalj meg először angolul, ha külföldre utazol... 

Anna 49 éves, kezdő. Jobban mondva ő újrakezdőnek hívja magát, mert a középiskola idején már tanult angolul. Lehet, hogy Te is hasonló cipőben jársz, ezért ez a cikk különösen hasznos lesz:)

Amióta elkezdett intenzívebben tanulni, kinyílt előtte egy új világ: rádöbbent, hogy a szomszédos országokban nagyon is jól megérteti magát és már távolabbi célok felé is kacsintgat.
Pedig kezdő angolból! Eleinte csak néhány kifejezéssel, mondattal indult, de azokat azonnal használni kezdte. A legfontosabb, hogy kevés tudással is legyen bátorságod megszólalni. 

group-2822423_340.png
Íme néhány tipp, amiket Anna írt össze: 

1. Jegyezd meg a legfontosabb köszönéseket, és használd bátran mindet! 

Ez a gyakorlás első lépése. 

Sokan nem mernek megszólalni sem, ha belépnek egy boltba, egy étterembe. Pedig nem akarnak udvariatlanok lenni, csak nem tudják, hogyan kellene köszönni... 


2. Bátran szólítsd meg a külföldieket! Használd ki a lehetőséget a gyakorlásra! 

Ha az egész nyaralás alatt kerülöd a külföldiek társaságát, az nagyon frusztráló érzés. Ha már külföldön vagy, ragadj meg minden lehetőséget a gyakorlására. 


 

3. Kommunikálj a szálloda munkatársaival! Mondd el, mire van szükséged! 

Ahhoz, hogy jól tudd magad érezni, nem szabad elmenekülnöd azokból a szituációkból, ahol beszélned kell. Ha szükséged van valamire, egyszerűen fejezd ki magad, és azt biztos, hogy mindenhol meg fogják érteni. 




4. Rendelj egyedül az étteremben! 

Anna régen mindig a férjét vagy a barátnőjét kérte meg, hogy rendeljenek neki az étteremben. Ezt nagyon cikinek érezte, hiszen felnőtt ember, miért ne tudna magának rendelni... Az már fél siker, ha kikeresed az étlapról az étel nevét angolul, és mutatod a pincérnek, illetve közben felolvasod. 

De legyél bátor, és mondd el egész mondatokban. 


Ha kevéske angoltudással meg mersz szólalni, akkor megtetted az első lépést, és nagyon jó úton jársz! Meg fogod kapni az első pozitív visszajelzéseket, ami lendületet ad majd neked. 

Anna azt mesélte, hogy őt még soha nem nevették ki, nem érte kellemetlenség amiatt, hogy kevéske tudással próbált boldogulni. 

Ezek az első sikerélmények adták meg neki a lendületet a folytatáshoz. Ma már sokkal jobban beszél, és választékosabban ki tudja magát fejezni. Megérti, amit mondanak neki, és ami a legfontosabb: egyedül boldogul, nem szorul rá a férje vagy más angolul beszélő segítségére. 

Légy bátor, és ne szégyelld, hogy kezdő vagy angolból! Használj ki minden lehetőséget a gyakorlásra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr10014947300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása