Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Nyelvtani applikációk laptopra és telefonra

2020. április 27. - Chat Angol Nyelvstúdió

Angol nyelvtan appok:

Nincsen valóban használható nyelvtudás, alapos nyelvtani ismeretek nélkül. Szerencsére már ennek az elsajátításához sem kell az unalmas tankönyveket bújni, hanem van pár remek nyelvtanulóknak szánt angol nyelvtan app.

unalmas tankönyvek ellen nyelvtanuló app a megoldás

Egyébként amennyire fontos az angol nyelvtan, annyira kevés a jó ingyenes applikáció.

Leteszteltük a TOP 10 angol nyelvtan applikációt és végül ezek közül kettőt tudunk ajánlani (még ezeknél is sikerült kritikát megfogalmazni): Így az English Grammar Test-et, illetve az English Grammar Book-ot fogjuk most részletesebben bemutatni neked.

Bónuszként pedig kezdőknek és magyarul tanulni vágyóknak az Angol Nyelvtan appot ismertetjük.

(Ha szívesen áldoznál is némi összeget egy jó nyelvtanos applikációért, akkor English Grammar in Use-t ajánlanám figyelmedbe: iOS-re, Androidra)

English Grammar Book

Azért válogattuk be ezt az angol nyelvtan appot az ajánlott alkalmazások közé, mert a nyelvtani magyarázatok nagyon tisztességesen össze vannak állítva (angolul). A 3 legfontosabb elem mind megjelenik:

  • Részletesek a leírások
  • sok-sok példával szemléltet
  • és készítettek kapcsolódó feladatokat, amivel be lehet gyakorolni ezeket a nyelvtani szabályokat.
english grammar book angol nyelvtan app nyelvtanulás

Azonban kritika az alkalmazásra nézve, hogy nem változatosak és izgalmasak a feladatok. Két féle feladat van, de lényegében mindegyik ugyanaz, hogy több válasz lehetőségből válasszuk ki a megfelelőt.

A különbség, hogy az egyiknél kattintani kell a helyes megoldásra, a másiknál pedig be kell húzni a helyes megoldást a mondat üres részébe (fölösleges bonyolítás).

 english grammar book angol nyelvtan app feladatok

Továbbá a Quiz hangja kifejezetten idegesítő és gagyi hatást kelt, szerencsére a benne lévő tartalom nem az és a hangot is le lehet venni.

Valamint bár azt mondtuk, hogy ingyenes app, sajnos vannak kissé zavaró reklámok, így ezzel fizetünk ezért a nyelvtanuló applikációért úgymond. Végül nekem a kinézete sem a legbarátságosabb, olyan szürke, mint néha az angol nyelvtan tanulás maga.

Összességében viszont kevés átfogóbb nyelvtan app létezik jelenleg kvázi ingyen.

Az English Grammar Book ide kattintva tölthető le iOS-re és innen Androidra.

A következő angol nyelvtanuló app, amit most be szeretnénk mutatni neked, az az English Grammar Test.

English Grammar Test

Ez az applikáció sokban hasonlít az előzőre, azonban pár különbség miatt mindenképp szeretnénk ezt is ajánlani.

Ez az app az angol tanulásban elsősorban a már középszintű nyelvtanulókat segíti, különösen abban, hogy begyakorolják vagy felelevenítsék a korábban megtanultakat.

Itt is vannak alapszintű nyelvtani feladatok, viszont ezeknek a feladatoknak a megértéséhez is szükséges egy erős alap angol nyelvtudás.

Ebben a nyelvtanuló applikációban a tesztjellegű feladatokat megoldhatjuk témák szerint vagy ezekből vegyesen válogatva.

 english grammar test angol nyelvtan app

Itt az előző applikációval ellentétben nincs nyelvtani leírás a feladatok előtt, csak ha megoldottuk őket.

Tehát a quiz kitöltése után láthatod csak az indoklást, hogy miért volt az a válasz a helyes válasz. Ezek egyébként elég jó magyarázatok, így utólag sokat segítenek az értelmezésben.

english grammar test angol nyelvtan app nyelvtanuló app feladat magyarázatok cikk

Összefoglalva egy mondatba akkor ajánlanánk ezt a nyelvtanos applikációt, ha már korábban sok nyelvtant tanultál és most szeretnéd ezt jobban elmélyíteni.

Több, mint 1200 feladat vár rád ebben az alkalmazásban és nekem személy szerint a kezelő felülete is jobban tetszik és szívesebben gyakorlok ezzel.

Az English Grammar Test nyelvtan app ide kattintva Androidra érhető csak el.

Angol nyelvtan – magyar nyelvű angol nyelvtan app

Ez az alkalmazás magyar nyelven foglalja össze az angol nyelvtant. Azért szerettük volna ezt mindenképp beletenni, mert ha kezdő vagy és még nem érted a nyelvtani magyarázatokat angolul, akkor ez több sikerélményt fog adni, mint az előző kettő angol nyelvtan app.

Sajnálatunkra gyakorló feladatok nincsenek hozzá. Lényegében ez a nyelvtan app nem több, mint egy jól összeszedett angol nyelvtan könyv a zsebedben olvasgatásra.

Ezt a funkciót kiválóan betölti, nagyon rendszerezett struktúrában, érthető leírásokkal és sok-sok szemléltető példával.

angol nyelvtan app nyelvtanuló applikációk cikk

Hogy mennyire színvonalas nyelvtanuló app ez, azt jól mutatja 4.8-as értékelése (5-ből), ami bármilyen applikáció esetében ritkaság számba megy.

Az angol nyelvtan applikáció Androidra innen tölthető le.

Összefoglaló

Az okostelefonok megjelenésével sok lehetőségünk nyílt arra, hogy ha csak 5-10 szabad percünk is van, egy kicsit gyakoroljuk az angolt.

 Oldj meg mindegyik nyelvtanuló appban csak egy feladatot, csak egy leckét naponta és máris átlagon felüli leszel. Végül pedig ez a fegyelmezett és kitartó munka meg fogja hozni a gyümölcsét a nyelvtanulásodban.

Eredményes tanulást kívánunk!

Forrás: Angol Intézet

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr2315644692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása