Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

7 lépés a sikeres nyelvtanuláshoz

2022. szeptember 30. - Chat Angol Nyelvstúdió

1. TŰZZ KI EGY CÉLT!

Ha célirányosan dolgozol, folyamatosan fenntarthatod a motivációt. Mindig tudatosítanod kell magadnak, miért tanulod az adott nyelvet. Ha beíratott egy tanfolyamra a főnököd vagy jobb híján angol kurzussal ütöd el az idődet, de igazából nem érdekel a dolog, nem számíthatsz tartós eredményre. Senki, ismétlem: senki, nem lehet olyan fontos a tanulási folyamat bármelyik szakaszban, mint TE MAGAD.

Tűzz ki egy célt, határidővel, és a célod állandóan lebegjen a szemed előtt! Teljesítsd magabiztosan, és lendületesen lépj tovább! Aztán jöhet a következő cél.

2. HIDD EL, HOGY MEG TUDOD CSINÁLNI!

Ha te nem hiszed el, hogy sikerül, akkor ki fogja?

Soha, semmilyen körülmények között ne mondd vagy gondold, hogy nem tudod megcsinálni!

A hit olyan, mint az érzéstelenítő – elveszi a fájdalmat. Minden tanulási folyamatnak megvannak a kínjai is. Főleg azért találhatod nehéznek, mert a nyelvtanulás “idegen” neked.

De ha megvan az önbizalmad, ha nem kifogásokat keresel, hanem mindig megoldásokat, és elhiszed, hogy NEKED IS sikerülni fog, akkor sokkal könnyebben és jobban teljesítesz.

3. DOLGOZZ KEMÉNYEN!

Egyikünk sem spórolhatja meg a munkát. Vesd bele magad a tanulásba nagy lendülettel, őszinte érdeklődéssel, és szánd rá az időt. Érdemes elmerülnöd a tárgyban, és úgy tekintened a nyelvtanulásra, mintha egy izgalmas felfedezőúton lennél.

Az alaposság ugyanolyan fontos legyen, mint a rendszeresség. Meglátod, minél többet és komolyabban foglalkozol a nyelvvel, annál könnyebben sajátítod el akár a szókincset, akár a nyelvtant, és gyorsabban automatizálódik számodra a nyelvhasználat.

Amit megtanultál, azt azonnal használhatod is, amennyire módod és időd engedi.

4. KÉRDEZZ!

Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye.

Örkény István

Ha az iskolának ezt nem sikerült elérnie nálad, akkor kialakíthatod a szüntelen kérdezés hasznos szokását most felnőtten, a nyelvtanulás során.

Ne menj tovább addig, amíg nem értesz valamit! Csak biztos alapokra építhetsz a tanulás bármely fázisában, így nem elégedhetsz meg azzal, hogy nagyjából vagy körülbelül értetted vagy tanultad meg az adott anyagot. Kérdeznünk kell szüntelen és konkrétan, mert a fel nem tett vagy megválaszolatlan kérdések csak tovább növelik a zűrzavart a fejünkben.

5. TÁLALD MEG SAJÁT UTADAT!

I will either find a way or make one.

Vagy utat találok, vagy utat készítek magamnak.

Hannibal

A nyelvtanulás is egyénre szabott módon működik végső soron, ezért alaposan vizsgálod meg, mi működik NEKED!

Érdemes kísérletezni, próbálkozni sokféle módszerrel, és kialakítani az egyéni tanulási stílusodat. Fontos tudatosítani, hogy amit magad gyakorolsz, megtanulsz, legalább olyan fontos, mint a tanórán elhangzottak. Ezért is van szükséged, az egyéni motiváción felül, saját működő módszerre. Ha az erősségeidre építesz, és bátran alakítod egyéni tanulási stílusodat, könnyen és gyorsan haladsz önállóan is.

6. TARTS KI!

Difficulties mastered are opportunities won.

A leküzdött nehézségek megnyert lehetőségek.

Winston Churchill

Soha ne add fel! Lehetnek nehezebb időszakok a tanulás folyamatában, ahogyan életed bármely területén. Gondolj arra, hogy az erőfeszítéseid meghozzák gyümölcsüket, és végül olvasni, kommunikálni fogsz az adott idegen nyelven.

Erősítsd meg magadban a pozitív szándékot, legyél eltökélt és kitartó mindenkor!

7. ÜNNEPELJ!

Legyél Te az első, aki örülni tud a sikerednek! Az eredményeid mögött komoly munka és kitartás van. Állj meg egy kicsit, nézz vissza, és ünnepelj!

Aztán erőt merítve az elért teljesítményekből, és levonva a tanulságaidat, lendületesen és jókedvvel lépj tovább :-)!

A nyelvtanulás végső soron mindenképpen gazdagítani fog. Akkor érdemes belevágni M:-)ST. Azok kedvéért, akik most ismerkednek a nyelvvel, angolul is leírom a hét lépést.

Egyúttal megtanulhatod az angol nyelvtan talán legegyszerűbb elemét: a felszólító módot. Az igék első (vagy szótári) alakja felszólító módot is jelent (és többnyire elég egy pontot tennünk a mondat végére).

1. SET A GOAL.

2. BELIEVE YOU CAN DO IT.

3. WORK HARD.

4. KEEP ASKING.

5. FIND YOUR OWN WAY.

6. KEEP IT UP.

7. CELEBRATE.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1417797605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása