Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Melyik szótár a legjobb barátod?

2017. február 05. - Chat Angol Nyelvstúdió

Melyik szótár a legjobb barátod?

Igen, az lehet, abszolút a legjobb barát, ha profi szerkesztésű és eredeti kiadványt választasz. Időnként muszáj beruháznod, mielőtt vizsgázni mész például, de ne hagyd az utolsó pillanatra. Kell egy kis idő, hogy a szótárral „összeszokjatok”.

 

Nagyon fontos, hogy elolvasd a felépítését, a jelrendszerét áttanulmányozd és még a boltban kikeress egy pár kifejezést, csak próbaképpen. Amennyiben könnyen boldogultok „egymással”, úgy már haza is viheted, nyugodt szívvel.

 

Nem javasoljuk az akciós árú szótárakat, amiket nem nézhetsz meg a saját szemeddel, mert csak a borítókép látszik a monitoron.

A szótár esetében nagyon fontos a használhatóság, a könnyű kezelhetőség. A ritkán, de még kapható, puha fedelű, csökkentett árú hamar szétmegy, mindenképpen kemény borításút válassz.

 

A szótáraknál is vannak nehézségi fokok, az elementary (alapfokú) szinttől egészen az advanced (felsőfokú) szintig. Kezdőknek a magasabb szint demotiváló lehet, ezért, ha nem akarod magad összetett angol kifejezések garmadában találni, bonyolult példamondatokkal tarkítva, akkor válaszd a könnyebb, érthető szintet.

 

Kevesen tudják, hogy a mintamondatokból rengeteget lehet tanulni, a kifejezést körülírják, a szinonimákat használják, ezáltal bővül a szókincsed. Nem elhanyagolható szempont, ha sietős a nyelvvizsga.

 

Online formában is megtalálható, szerintünk a legjobb szótár, az Oxford:

 

https://en.oxforddictionaries.com/

 

Témák szerint is összegyűjtötték a szókincset, így könnyebben átlátható az ajánlott szavak jegyzéke. Itt találod a témaköröket:

 

http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/topic/

 

Amennyiben mindenképpen magyar online szótárt szeretnél, akkor a SZTAKI-t ajánljuk:

 

http://szotar.sztaki.hu/

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1512184054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása