Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Legendás brit épületek

2017. június 27. - Chat Angol Nyelvstúdió

A Buckingham-palota

 

 1837 óta a mindenkori brit uralkodó hivatalos rezidenciája, nem hiába hívja Erzsébet a Buckingham-palotát egyszerűen csak úgy: a cég. A palota 77 ezer négyzetméteres területén 775 helyiség, 52 királyi és vendéglakosztály, 188 alkalmazotti háló, 78 fürdőszoba, 92 iroda kapott helyet, de van itt több bál- és egy trónterem, hatalmas konyha, szoba a bélyeggyűjteménynek, uszoda és kocsiszín.

 

A királynő hat palotájában nagyjából 1200-an dolgoznak, a Buckinghamban 340 fő a teljes munkaidős személyzet: művészeti kurátorok, élelmiszer-szállítók, titkárok, sajtótitkárok, pénzügyi emberek, restaurátorok, kertészek, házvezetőnők, szakácsok, konyhai kisegítők állnak a szolgálatára.

 

Na és ott a rengeteg díszes libériába öltözött alkalmazott: náluk felvételi követelmény, hogy testalkatuk átlagos, magasságuk 170 és 180 centi közötti legyen, manapság ugyanis drága egy új egyenruha. Aki munkát akar itt vállalni, az tájékozódjon a palota honlapján.

 

A fizetés ugyan nem sok, de ha valaki egyszer a királynőnek dolgozott, az a következő munkahelyén már bármennyit kérhet. Nemrég egy korábbi királyi inas szegődött el egy amerikai milliomoshoz 75 ezer dolláros éves fizetéssel, továbbá kapott egy házat és autót is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr9912622929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása