Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Tippek a szóbeli vizsgához

2018. január 23. - Chat Angol Nyelvstúdió

Ez a cikk a 4 dolog, Amit sose csinálj a nyelvvizsgán videós anyag folytatása, és csak a szóbeli vizsgára vonatkozik, mégpedig a B2 szintűre.

Először is ne vágj a vizsgázótársad szavába, amikor bemutatkozik, hagyd, hogy végig mondja a mondókáját. Utána tudod feltenni a kérdéseidet, de itt is ismétlem a korábbi videó anyagát, soha ne kérdezz vissza pontosan arra, amit már elmondott.

Pl. Elárulta a lakhelyét, akkor ne kérdezd meg ismét, hogy Budapesten laksz? Ezzel csak gyanút keltesz, hogy nem értetted meg.

Tanulj meg előre kifejezéseket, pld. részben egyetértek veled (I partly agree with you) és hasonlókat, az a lényeg, hogy ne csak bólogass, hanem támaszd is alá a véleményedet.

Nem vezet semmire, ha mindig helyeselsz, magad pontszámhoz meg sajnos végképp nem.

Megtámadnod sem kell verbálisan, azt úgy is leállítják, de elegáns kifejezésekkel hangot adhatsz ellentétes véleményednek.

A legutolsó, és lelkileg ez a legfontosabb, sose félj a vizsgázó társadtól! Lehet, hogy te éppen úgy érzed, hogy sokkal jobban beszél nálad, de te nem tanár vagy, hogy egyből észre kelljen vegyed a hibáit. És ez nem is a te dolgod. Lehet, hogy lehengerlő, remek társalgó, de minden mondatában 3 hiba van, ráadásul olyanok, amelyek súlyosnak minősülnek. Te izgalmadban úgysem veszed őket észre, hanem csak azt érzékeled, hogy az a valaki ott szemben szörnyen hadar, és ráadásul még szép kiejtéssel is beszél. Főleg ne hagyd magad itt elbátortalanítani, hanem húzd ki magad, és te is szép csengő hangon mondd el a bemutatkozásodat, majd játszd el a szituációs gyakorlatot és végül pedig elemezd az újságcikket.

Csak egy kis adalék ehhez, én szörnyen vizsgadrukkos voltam, ezért roppant „emelt hangon” mondtam el a vizsgáimon a tételeket, és a nagy hangerő átjuttatott a lefagyáson, a blokkokon, mert megerősített. A tanárokra is pozitív hatást gyakorolt, kevesebbet kérdeztek ugyanis. Azt gondolták, hogy aki így rikácsol, az biztosan még az oldalszámot is megtanulta:)

Ne foglalkozz mások dobhártyájával, magnóra veszik egyébként is, de akkor majd az értékeléskor legalább nem kell felhangosítani a felvételt! Tettél te is egy kis szolgálatot, ugye?

 

Úgyhogy jöhetnek a szép, kövér, zsíros pontok, majd nemsokára meg az oklevél!

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr8113597293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása