Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Mindig újrakezdő maradnál?

2018. március 17. - Chat Angol Nyelvstúdió

Mindig újrakezded a nyelvtanulást

Egyszer legalább már mindenki volt újrakezdő......vagy többször....de semmi baj, felnőtt emberek vagyunk, nyilván az életünkben több más fontosabb dolog és teendő akad, mint a nyelvtanulás, egyáltalán csoda, ha a mai rohanó világban jut időnk idegen nyelvet tanulni.

Valljuk be a probléma gyökere nem az időhiányból fakad, hiszen ha valamit igazán szeretnénk arra szánunk időt. Itt az igazi gondot a motiváció, az elérendő cél hiánya adhatja, hiszen ha a nyelvtanulás semmi pluszt, és sikerélményt nem hoz számodra, egy idő után (ami elég hamar bekövetkezik) elveszíted a tanulási kedvedet, passzívvá válsz.

Ne aggódj, még így sincs semmi veszve, az a lényeg, hogy találj magadnak valami izgalmas célt egy olyan új tervet, amit a nyelvtanulás segítségével érhetsz el (pl. külföldi nyaralás, tanulás vagy akár munkavállalás). Ne másért és ne a nyelvvizsga papírért tanulj.

Vedd észre a nyelvtanulásban rejlő és a nyelvtanulás által kínált lehetőségeket, hiszen „minél több nyelven beszélsz, annál több lábon állsz"!

 Úgy érzed, hogy az alapokon túl sosem juszt el? Elmondom, hogy ez miért van. Nincs azzal semmi gond, ha egy kicsit hagyod „leülepedni" a már megtanultakat és tartasz egy kis szünetet. Ami már gond és nagy hiba, ha ez a szünet hosszúra nyúlik, valamint ha a hosszúra nyúlt szünet után a nyelvtanulást ismét előröl kezded, mert úgy érzed „mindent elfelejtettél". DE ez nem így van! megszereztél már egy bizonyos szintű tudást, az, hogy, hagyod  kiforrni magadban az átvett anyagokat az nem azt jelenti, hogy felejtesz.

Hidd el a passzív tudás gyorsan visszahozható egy kis ismétléssel, ezért semmiképp nem kell az alapoktól kezdeni újra, hiszen így újat nem tanulsz, nem fejlődsz és ezáltal nem lesz sikerélményed, melynek eredménye, hogy abba hagyod a nyelvtanulást, mert magadban keresed a hibát. Tehát, ha a kis pihenő után újult erővel vágsz bele a nyelvtanulásba semmiképp nem jóval a szinted alatt kezdj neki.

Bízz magadban, hidd el, hogy minimális ismétlésre van csak szükséged, és te is meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan haladsz az új anyagokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr113733328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása