Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

Mennyit sajtolj ki a gyerkedből a nyáron?

2018. június 15. - Chat Angol Nyelvstúdió

Lehet kisebb, általános iskolás vagy nagyobb, középiskolás, mindig felmerül benned a kérdés:

Mivel töltsem ki a gyerek a szünidejét? Mivel fejlődhet még jobban? Milyen tanfolyamokra írassam be?

Ha a gyereked hulla fáradt, mert túl sok volt neki az évvégi hajrá a jobb jegyekért, a felvételi kínjai is még élénken munkálnak benne, akkor hagyd egy kicsit.

Hadd pihenjen, mondjuk 2 hetet. Aztán vagy ezalatt az idő alatt kezdhetsz nézelődni. A kézműves foglalkozások, a tánctáborok, a sporttáborok, esetleg lovas-, vízi-, tenisztáborok remek kikapcsolódási formák. Ne is gondolkodj rajta, ha valamelyikre a gyerek rábólint. Elvégre az ő szabadideje, az ő nyara, megdolgozott érte. Engedd, hogy válasszon a kedvére.

Amikor a nyelvtanulás kerül szóba, akkor viszont mindenkinek összeszűkül a szeme. Elégedetlenek a szülők az iskolai haladással, dühösek az állandó tanárváltások miatt. És joggal. Sajnos, a nagy létszámú csoportok, a nem egyenlő képességű gyerekek egy csoportba sorolása miatt az eredmények nem az igaziak.

gyerek7.jpg

Pláne, hogy már te is tudod, 2020-tól csak az mehet egyetemre, főiskolára, akinek B2 komplex vizsgája van.

Hajt az idő, úgy érzed versenyezni kell vele. Azt azonban tudnod kell, hogyha napi intenzív tanfolyamra íratod be a gyerekedet, akkor számolnod kell vele, hogy ez azt jelenti, hogy naponta tanulnia kell. Nem járhat el csak úgy, hogy ott ül, lecke nulla, tanulás elmaradt. Akkor sajnos le fog szakadni a csoportról és egyáltalán nem fogja élvezni az egészet. Úgyhogy beszéld meg vele, hogy erre hajlandó-e egyáltalán? Ha délelőtt ott ül a tanfolyamon, akkor délután szívesen előveszi-e a könyvet? Ha délután jár tanfolyamra, akkor a délelőttből áldoz-e a tanulásra?

Ha igen, akkor nosza, írasd be, vegyél neki egy menő füzetet, mappát, hogy kedve legyen ránézni, nekifogni a csoportos munkának. Ha egyedül nem megy, próbálj mellé ismerős gyerekeket beszervezni, unokatestvéreket, barátokat. Akkor az idő is jobban telik, ha nem egyedül kell végig ülni, mondjuk napi négy órát :)

Sok sikert a választáshoz és legyen élményekben gazadag nyarad!

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr3514049596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása