Angol tanulás könnyedén, hasznos tippekkel és érdekes módszerekkel.

Chat Angol Nyelvstúdió

Chat Angol Nyelvstúdió

A gyors memorizálás titka 1. rész

2020. május 18. - Chat Angol Nyelvstúdió

Mindenkinek ajánlom, hogy olvasson könyvet angolul, mert szórakoztató, növeli a szókincset, ráadásul nemcsak a passzív szókincset, hanem az aktív szókincset is, a beszédkészséget is lehet könyvek olvasásával fejleszteni.

Az összefüggő szavak csoportja (én ebédet főzök, te bevásárolsz a hétvégére, stb.) szorosan kapcsolódik egymáshoz, így segítenek abban, hogy könnyebben eszedbe jussanak, amikor szükséged van rájuk.

Amíg egy kisgyerek memóriája gépies, és így bármiféle mondókát meg tud jegyezni anélkül, hogy értené, addig egy felnőtt ember logikusan gondolkozik, és csak azt tudja megjegyezni, aminek van értelme.

A felnőtt csak azt jegyzi meg, ami a gondolatai között megfér, láncba fűzhető, és így láncszerűen kapcsolódik egymáshoz.

Ahogy telnek az évek, ez a lánc egyre szilárdabb lesz, és ami nem fér bele a láncba, azt nehezen jegyezzük meg, és nehezen jut az eszünkbe.

Ezért felnőttként nem szavakat, hanem összefüggő mondatokat kell tanulnunk, mert azokat tudjuk könnyedén megjegyezni, és azok fognak könnyen az eszünkbe jutni.

Ezért logikus, hogy főleg olyan történeteket, könyveket, cikkeket, újságokat érdemes olvasgatnod idegen nyelven, amelyek érdekelnek, szorosan kapcsolódnak a szakmádhoz, a munkádhoz, vagy hobby szinten foglalkoztatnak.

Te is észrevetted már, hogy ami érdekel, azt könnyen megjegyzed, de amit nem találsz érdekesnek, azt valahogy nem bírod megjegyezni?

 

Írj nekünk tanulási tapasztalataidról! Szívesen segítünk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://chatnyelvstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1715704750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása